Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dyson’s Airblade Tap combineert waterkraan en handdroger

De eerste versie van Dyson’s Airblade handdroger is alweer 7 jaar oud, tijd voor vernieuwing… en innovatie. Dat vinden we namelijk in de nieuwe Airblade Tap van Dyson. Een handige kraan met ingebouwde Airblade handdroger. Een handdroger die ook nog eens infraroodgestuurd is!

Dyson Airblade Tap MotorUiteraard is de nieuwe Airblade Tap van een digitale motor van Dyson voorzien, wat niet alleen een grote hoeveelheid luchtverplaatsing realiseert (30 liter per seconde), maar ook nog eens een mooie constante luchtstroom. Het volledig drogen van twee handen, moet in tien seconden gedaan zijn. Daarnaast gebruikt de Airblade Tap ook nog eens een HEPA filter om verspreiding van bacteriën tegen te gaan.

De eerste Airblade van Dyson vinden we al op veel openbare locaties en is nogal een grote bak. De Airblade’s vegen namelijk het water van de handen en dat water moet ergens worden opgevangen. Door de Airblade in de kraan te bouwen, kan het overgebleven water meteen in de wasbak.

Door gebruik te maken van de Airblade Tap schat Dyson dat de kosten van het drogen van 15 paar handen, gelijk ligt aan de kosten van één papieren handdoek. De uitstoot van CO2 bij de productie van een papieren handdoek, ligt ook nog een 62% hoger. Ten opzichte van een gewone handdroger schat Dyson de CO2 reductie in op 67%.

Je snapt, de Airblade Tap is nog niet echt een product voor op de WC thuis, maar ik denk dat het niet lang zal duren voor we ze in de eerste openbare gebouwen aan gaan treffen.

2 reacties

  1. Dit zijn nog eens innovaties! De normale airblade heeft mij destijds al erg enthousiast gemaakt, maar dit is op een heel ander niveau! Kudo’s aan Dyson, ze hebben echt out of the box gedacht! Ik kan niet wachten om ze tegen te komen, misschien schaf ik ze wel aan, als mijn oude Dyson Airblades niet meer voldoen!

  2. Hallo! Thanks for nice technical overview. That’s seems like dyson becoming more and more innovative and they are investing even more money in their new products line. Hope we will try dyson tap prototype soon and 360 eye also!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.