De Xperia Z smartphone van Sony Mobile gaat een topper worden. Zal dat ook lukken met de nieuwe Xperia Tablet Z? We hebben al wat gegevens over deze tablet te pakken weten te krijgen.

Uiterlijk

De Xperia Tablet Z is verpakt in een 6.9mm dikke body. De randen aan de korte kant zijn breder dan aan de lange kant van deze tablet. In totaal zal de tablet 495 gram wegen.

Sony Xperia Tablet Z

Specs

De nieuwe Xperia Tablet Z wordt uitgerust met een quad-core 1.5Ghz processor en 2GB aan RAM geheugen. Dat maakt de basis vergelijkbaar met de Xperia Z smartphone. Met een resolutie van 1920×1200 pixels is het 10.1 inch Reality Display net iets minder scherp dan de Nexus 10 van LG/Google. Over de hoeveelheid opslagruimte weten we nog weinig, maar je krijgt de mogelijkheid om een Micro-SD kaart te plaatsen. Natuurlijk installeert Sony Android 4.1 op de tablet.

Draadloos

Natuurlijk bevat de tablet Bluetooth en WiFi. Welke generaties weten we nog niet. Wel weten we dat Sony ruimte heeft gemaakt voor een 4G/LTE antenne en dat de tablet is uitgerust met NFC.

Sony Xperia Tablet Z Zwart

Camera

De laatste generaties Xperia smartphones zijn met dikke camera’s uitgerust. De Xperia Tablet Z krijgt met 8 megapixel een iets kleinere camera dan ik in eerste instantie van Sony had verwacht. Toch is deze uitgerust met een Exmor R CMOS beeldsensor, wat over het algemeen mooie plaatjes oplevert.

Geluid

De Xperia Tablet Z wordt door Sony ook uitgerust met S-Fore Front Surround 3D. Deze techniek moet een virtual 3D ervaring bieden wanneer je games speelt of films kijkt.

Krachtpatsertje

Onder de tablets zal de Xperia Tablet Z een krachtpatser worden. Net als de laatste generaties smartphones van Sony, is deze stof- en waterdicht. De Xperia Z meenemen naar het zwembad is dus absoluut teen probleem.

Lees alles over deze tablet bij Sony Japan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.