CES: Sony Mobile presenteert haar superphone, de Xperia Z

De afgelopen weken hebben we er al veel over geschreven. De Xperia Z. Het stikte van de geruchten en gelukkig… het meeste bleek nog waar ook. Vandaag presenteerde Sony Mobile tijdens de CES haar eerste echte superphone. De Xperia Z!

Hoewel Sony Mobile de afgelopen jaren al vele Xperia toestellen neerzette die allemaal erg functioneel waren en onze harten wisten te stelen, speelde Sony nooit echt mee in het high-end segment. Met de komst van de Xperia Z gaat dit veranderen. Op het moment dat alle high-end smartphones van de concurrenten uit zijn, komt Sony met een toestel dat net even wat beter lijkt te zijn.

Display kan tegen een stootje

Met de Xperia Z krijg je een Sony toestel dat met kop en schouders boven de andere Xperia’s uitstevent. Zo krijg je een FULL HD (1920x1080 pixels) Reality Display met Mobile Bravia dat maarliefst 5 inch meet. Het display is niet alleen krasbestendig, maar heeft ook een laag die barsten bij het vallen moet voorkomen.

Sony Mobile Xperia Z Scherm

Stof- en waterdicht

Na de Xperia V die we onlangs hebben mogen testen is de Xperia Z wederom een stof- en waterdichte smartphone. Ideaal om mee te nemen in bad of naar het zwembad. Dit is de eerste high-end smartphone tot nu toe die standaard deze eigenschappen heeft. Dat is handig, want een duur toestel als deze wil je niet afschrijven na een onverwachte plons.

Specs

Wat we verder onder de motorkap van de Xperia Z vinden is ook niets om je voor te schamen. Sony Mobile heeft namelijk een dikke quad-core 1.5Ghz CPU in gelegd. Ter vergelijking, de Galaxy SIII bevat een quad-core 1.4Ghz CPU. De Galaxy Note II is wel sneller met een quad-core 1.6Ghz CPU. Et als de Note II krijgt de Xperia Z 2GB aan RAM (werkgeheugen). De Xperia Z haalt haar 3D graphics uit de Adreno 320 GPU.

Sony Mobile Xperia Z Hoek

Fotografie

Qua fotografie verslaat de Xperia Z alle andere high-end Androids. Het toestel is uitgerust met een 13 megapixel camera met LED Flash. De beeldverwerking verloopt via Sony’s Exmor RS processor. Ook hiermee is de smartphone een flinke stap vooruit omdat je er HDR foto’s en video’s mee kunt schieten. Over video’s gesproken, die worden natuurlijk vastgelegd op 1080p FULL HD.

Accuprestaties

Sony Mobile Xperia Z SmalDe accu van de Xperia Z is niet te verwijderen, maar met 2330mAh wel zeer krachtig. Daarnaast bevat de software de mogelijkheden om in stand-by (scherm uit) accuvretende apps tijdelijk uit te slapen. Hierdoor wordt de accuduur flink verlengd. Als de accuduur beter is dan van de Xperia V, ben ik dik tevreden.

Netwerken

Natuurlijk bevat de Xperia Z ondersteuning voor bluetooth 4.0 en WiFi, maar wat veel interessanter is, is de ondersteuning voor LTE. Dit is de nieuwste generatie 4G netwerken die momenteel ook in Nederland al volop worden getest. Je kunt dus optimaal gebruik maken van de nieuwste netwerken.

Beschikbaarheid

Sony zal de Xperia Z in het wit, zwart en paars gaan verkopen. We mogen hem in februari verwachten en dan gaat het toestel €629 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram