GadgetGear.nl

Review: Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3 met 5 sterren.

The Good
  • Opvallend design
  • Geen dopje
  • Grote opslagcapaciteit
  • Opvallend snelle prestaties

The Bad
  • Geen

Tijdens de CES kondigde Kingston een tweetal nieuwe USB sticks aan. De DataTraveler Ultimate 3.0 G3 en de DataTraveler HyperX Predator. Beiden zijn USB 3.0 sticks, dus lekker groot en lekker snel, maar in de aankondiging konden we al lezen dat de Ultimate de minst snelle van de twee zou zijn. Hoe valt dit in de praktijk? Je leest het vandaag.

Design

Omdat de verpakking niets meer dan alleen de stick bevat, tikken we meteen even door naar het design van de DataTraveler Ultimate 3.0 G3. Zowel de 32GB als de 64GB uitvoering hebben exact hetzelfde ontwerp. Beiden hebben een capless design (zonder dopje dat je kwijt kunt raken) en bestaan uit twee aluminium delen.

Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3 Bovenkant

Door het voorste deel naar voren, of naar achteren te schuiven, wordt de USB 3.0 aansluiting ontbloot. In het achterste deel zit een blauwe status-LED verwerkt.

Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3 Zijkant

Performance

Onze collega’s van GoMemory.net ontvingen beide sticks van Kingston en zijn meteen aan het testen gegaan, met een opvallende uitkomst…

De DataTraveler Ultimate 3.0 G3 is door Kingston namelijk geklokt op een leessnelheid van 150MB/s en een schrijfsnelheid van 70MB/s. De tests van GoMemory.net laten hele andere waarden zien waaruit blijkt dat de sticks een stukje sneller zijn.

Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3 32GB

De 32GB versie van de DataTraveler Ultimate 3.0 G3 weet een schrijfsnelheid van 91.05MB/s te behalen en een leessnelheid van 198.1MB/s. De 64GB versie van de DataTraveler Ultimate 3.0 G3 is slechts ietsje sneller qua schrijfsnelheid. Deze klokt na verschillende tests 90.3MB/s. Qua leessnelheid is hij wel iets langzamer dan de 32GB versie. De leessnelheid is geklokt op 197.3MB/s.

Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3 64GB

Hoewel de snelheid per stick iets zal verschillen, zijn deze snelheden buitengewoon netjes wanneer we deze vergelijken met de claims van Kingston.

Conclusie

Wanneer we naar USB 3.0 sticks kijken, wordt de DataTraveler Ultimate 3.0 G3 van Kingston gepositioneerd als één van de betere middenklassers. Het is dan ook buitengewoon netjes dat de sticks qua leessnelheid en schrijfsnelheid veel beter presteren dan ze zouden moeten. Kijken we dan ook nog naar de prijs die Kingston voor deze sticks vraagt, hebben we een aanrader.

Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3 Packshot

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten