Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Abraham Lincoln: Vampire Hunter 3D (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk weer een vampier-actiefilm
  • Goede effecten
  • Bijzondere gevechten

THE BAD

  • Verhaal bevat weinig verassingen

Hij werd in 1809 geboren als zoon van een boer. Toch kennen wij Abraham Lincoln vooral als de zestiende president van Amerika. Dé president die een einde maakte aan de burgeroorlog tussen de noordelijke en de zuidelijke staten van de VS. Daarnaast maakte hij ook een einde aan de slavernij. Als we de schrijvers van dit verhaal mogen geloven, had hij daarnaast ook nog een boeiende hobby, het afslachten van vampiers.

Nee, verwacht niet de zoetsappige drama van Buffy the Vampire Slayer en al helemaal niet de langgerekte verhalen uit de Twilight Saga. Hoe goed beiden ook zijn, deze film is heel anders.

Abraham Lincoln Vampire Hunter 3D Still-1

Het verhaal begint met de jonge Abraham. Jong als hij is, neemt hij het voor zijn zwarte vriend op wanneer deze door de baas van zijn vader wordt geslagen. Geslagen zoals dat destijds gebeurde, met een zweep. Zijn vriend was namelijk het kind van een slaaf. Door dit incident krijgen zijn vader en de baas ruzie. Een ruzie met vreselijke gevolgen voor het gezin Lincoln. De baas zoekt wraak en stuurt een vampier naar het huis van het gezin.

Wanneer Abraham ziet hoe deze het leven van zijn moeder neemt, wordt de wraakzucht aangewakkerd. Die vampier, die moet eraan. Op het moment dat Abraham oud genoeg is, leert hij Sturgess kennen. Sturgess wordt al snel zijn mentor en leert hem alles over het verdelgen van vampiers. Samen gaan ze de strijd aan…

Abraham Lincoln Vampire Hunter 3D Still-2

Het verhaal van Abraham Lincoln: Vampire Hunter is goed, maar bevat weinig echte verassingen. De oplettende kijker heeft op bijna ieder moment precies, door hoe de verhaallijn zich ontwikkeld en wat er op de achtergrond gebeurd. Toch bevat de film de nodige actie en humor die hem echt enorm vermakelijk maakt. Voor mijn gevoel is het de eerste echte actiefilm met vampiers sinds Blade: Trinity in 2004.

Kijk ik naar hoe de film visueel in elkaar zit, dan is Abraham Lincoln: Vampire Hunter een bijzonder juweeltje geworden. De film bevat een aantal vechtscènes die ik zelf niet snel zal vergeten. Één daarvan is een gevecht tussen op hol geslagen paarden. De manier waarop dit gevecht in beeld is gebracht is iets dat ik nog nooit eerder heb gezien.

Ook het gebruik van 3D is zeer goed uitgebalanceerd. De effecten zijn zeer subtiel waardoor de film heel natuurlijk aanvoelt. Verwacht dus geen extreme zooms of wapens die je kamer binnenvliegen, maar echt effecten die gewoon keurig bijdragen aan de sfeer van de hele film.

Extra’s

Wij ontvingen van Fox de Blu-Ray 3D editie van Abraham Lincoln: Vampire Hunter. De verpakking bevat een 3D Blu-Ray, een standaard Blu-Ray en de DVD uitvoering van de film. Die laatste is natuurlijk handig voor onderweg.

Op de 3D disc vinden we qua extra’s weinig dat echt de moeite waard is. De 2D disc is wel afgeladen met extra’s. Natuurlijk vinden we een track met audiocommentaar, maar het echte juweeltje is toch wel ‘The Great Calamity’. Een geanimeerd verhaal dat je eigenlijk lekker maakt voor het verhaal van Abraham Lincoln. Ik zou eigenlijk willen aanraden om deze te kijken voor je de film zelf start.

Abraham Lincoln Vampire Hunter 3D Unboxed

Een andere leuke bonus is de videoclip Powerless van Linkin Park, maar deze zou ik weer na de film kijken. De video bevat namelijk erg veel stukjes uit het laatste half uur van de film en geeft voor mijn gevoel net iets teveel weg. Verder vinden we nog een making off en de trailer van de film.

Kijkers van de DVD worden ook niet ontzien. Op de DVD is namelijk de making off geplaatst.

Conclusie

Abraham Lincoln: Vampire Hunter is een leuke spinoff van het verhaal van Abraham Lincoln. Het is geen film waar je veel bij moet nadenken. Het is voor mijn gevoel de eerste film sinds Blade: Trinity waar het gewoon weer eens om het gevecht tussen mens en vampier gaat. Heerlijk. Hoewel de hoeveelheid extra’s niet bijzonder is, is The Great Calamity een prachtige toevoeging aan de film. Jammer dat deze niet op de 3D disc te zien is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.