Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Mozilla introduceert twee FireFox OS Smartphones voor ontwikkelaars

Mozilla is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een eigen smartphone OS. Nu dit bijna af is, heeft Mozilla de steun van ontwikkelaars nodig. Mozilla heeft immers gezien hoeveel moeite het grote Microsoft heeft gehad om Windows Phone in de markt te zetten.

Dit is dan ook de reden dat Mozilla door GeeksPhone twee smartphones heeft laten ontwikkelen voor ontwikkelaars van apps.

FireFox OS Keon

De Keon is het budgetmodel uit de serie. Deze smartphone moet het doen met een simpele 1GHz CPU, 512MB RAM werkgeheugen, 4GB opslag, een 3.5 inch touchscreen en een 3 megapixel camera.

FireFox OS Keon

FireFox OS Peak

De Peak is het high-end model van de twee. Dat klinkt als superkrachtig, maar dat valt nog wel mee. Deze smartphone bezit een 1.2GHz dual-core CPU en moet het ook met 512MB RAM werkgeheugen en 4GB opslag doen. Je krijgt wel een 8 megapixel camera op dit toestel.

FireFox OS Peak

FireFox OS

Wat maakt FireFox OS nou zo spannend dat Mozilla er een markt voor ziet? Alle apps zijn gebaseerd op HTML5. De standaard waar veel moderne websites (inclusief de onze) aan voldoen. Hierdoor is het gemakkelijk en goedkoop voor ontwikkelaars om apps uit te rollen. Ondanks dat de toestellen niet heel krachtig lijken, zou dit ook in kunnen houden dat ze wel bloedsnel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.