DaVinci Mobile zet Android en Ubuntu op één tablet

Onlangs kondigde Ubuntu aan dat het met een mobiele versie van haar Linux besturingssysteem zou komen. Deze nieuwe versie van Ubuntu zou draaien op een aangepaste versie van Google’s Android. Android zelf is al een aangepaste versie van Linux. Het is dus niet vreemd dat DaVinci Mobile Technology beide op één tablet gaat plaatsen.

De Italianen achter DaVinci Mobile Technology komen dan ook met een dualboot tablet. Je mag op deze tablet zelf bepalen of je hem in Android of Ubuntu opstart. De nieuwe dualboot tablet heeft de naam Nibbio meegekregen.

De tablet draait op een Samsung Exynos 4412 quad-core processor. De snelheid is onbekend, maar dat zal tussen de 1.4-1.6GHz liggen. Deze chip ligt onder anderen in de Galaxy S III en de Note 10.1 tablet. De CPU krijgt 2GB aan RAM werkgeheugen mee.

DaVinci Nibbio Full HD

Deze specs zijn niet slecht gezien ze een tablet met een 10.1 inch 1920x1200 pixel IPS display aan moeten sturen. De tablet beschikt over 32GB aan internet opslagruimte, maar heeft natuurlijk ook nog een Micro-SD slot.

Beschikbaarheid

De adviesprijs van de Niddio lig op €370. Wanneer hij verkrijgbaar is, is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments on “DaVinci Mobile zet Android en Ubuntu op één tablet”

  1. Interessant, ik zat al te wachten op de eerste die dat ging doen.

    Overigens is het Ubuntu, met een u en beide, zonder n. Beiden, met n, wordt alleen gebruikt voor natuurlijke personen.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram