Brother herdefinieert printerbouw voor thuis

Onlangs reviewden we de nieuwe XP-700 van Epson. Een printer waarvan Epson onder anderen trots is op de compacte bouw. Bij Brother hebben ze daar andere idee├źn over. Een slimme manier op met papier om te gaan moet tot nog compactere printers voor thuis leiden.

Bij de meeste printers die we thuis hebben staan, ligt het papier in de lengterichting in de papierlade. Met ander woorden, het is de korte kant die eerst uit de printer komt. Veel printers spelen dan ook vals door bij gebruik klepjes open te klappen en een papierlade uit te schuiven waardoor ze uiteindelijk net iets meer ruimte nodig hebben.

Kijk je naar de wereld van de high-end printers en kopieermachines, zeker die met ondersteuning voor A3 formaat papier, dan zie je dat het papier niet met de brede kant naar buiten schuift. Met de nieuwste generatie inktjets, doet brother hetzelfde. Door het papier een kwart slag te draaien heeft het hele transport van het papier veel minder ruimte nodig.

Brother MFC-J4510DW

De eerste printer die Brother op deze manier bouwt is de MFC-J4510DW. Een all-in-one model waar je met behulp van de handmatige papierinvoer zelfs A3 formaat papier in kunt voeren. Een unicum voor A4 printers.

Naast dat het papier een kwartslag is gedraaid, heeft Brother de printer ook van een grotere printkop voorzien waardoor hij tijdens het printen hogere snelheden kan behalen. De printer is natuurlijk voorzien van WiFi en is zelfs in staat om scans direct op Facebook, Picasa of Dropbox te plaatsen.

Begin dit jaar zal Brother de MFC-J4510DW met nog een viertal modellen opvolgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram