Vodafone Investeert €1.4 Miljard in Nieuwe Frequenties

Gister wisten we al te vertellen van UPC en Ziggo zich terug hebben getrokken uit de frequentieveilingen. Vodafone koos een andere route. Van de veiling, die de staat 3.8 miljard opleverde, investeerde Vodafone 1.4 miljard euro.

Vodafone gebruikt het nieuw bemachtigde spectrum op verschillende manieren. Zo zal een deel worden gebruikt om de kwaliteit van 2G en 3G verbindingen te verbeteren. Daarnaast werkt Vodafone aan een versnelde uitrol van haar 4G netwerk.

Al in de zomer van 2013 moet het mogelijk worden voor Vodafone gebruikers om op grote schaal van 4G internetverbindingen te genieten. Daarnaast ziet Vodafone een toekomst voor net netwerk waarin het onder anderen faciliteiten aanbiedt om auto’s met elkaar te laten communiceren en online te gamen zonder vertraging.

Met €1.3 miljard, legde KPN net iets minder in de staatskas. KPN gebruikt de nieuwe frequenties vooral om het 2G en 3G netwerk op te poetsen. Over plannen voor 4G is nog weinig bekend, al zou daar wel ruimte voor moeten zijn.

T-Mobile legde € 910 miljoen neer. Eveneens voor een 4G netwerk en om het huidige netwerk verder op te poetsen.

Ook Tele2 heeft nu eigen frequenties bemachtigd. Dit bedrijf was in Nederland al als MVNO aan het werk en bood daarmee abonnementen aan waarbij gebruikers op andere netwerken meeliftte. Tele2 investeerde 160 miljoen euro en gaat eveneens een 4G netwerk bouwen.

De nieuwe verdeling blijft maarliefst 17 jaar van kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.