Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Vogel’s RingO Wall Mount Double Pack

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Je kunt boren
  • Of plakken
  • Ze zijn dunner
  • Gemakkelijker in gebruik

THE BAD

  • Geen

Onlangs vernieuwde Vogel’s haar RingO Wall Mounts. Het RingO systeem wordt al langer door Vogel’s gemaakt en laat jou, op basis van een generieke iPad of Galaxy Tab cover, je tablet op allerlei plaatsen ophangen. Hoewel het aluminium van de oude mounts er prima uitziet, komen ze nogal ver van de muur. Vandaar dat de knappe koppen bij Vogel’s een compleet nieuw model hebben geïntroduceerd dat met name platter is.

Unboxing

In de Wall Mount Double Pack van Vogel’s treffen we twee van deze nieuwe Wall Mounts aan samen met twee plakschijven en twee setjes met schroeven.

Uiterlijk

De feitelijke Wall Mount is gemaakt van doorzichtig plastic. Daarnaast zit er een plaatje op van geborsteld metaal. Helaas niet in dezelfde aluminium uitstraling als de andere RingO producten, maar dat is niet erg. Het plaatje moet verwijderd worden om de Wall Mount te bevestigen of te verwijderen. Een magneetje houdt het plaatje op haar plaats. Wanneer je hem omdraait, zie je de onbewerkte kant, die is lelijk. Je moet dus wel naar het Vogel’s logo kijken wanneer je hem gebruikt ;-).

Plakken

Er zijn twee mogelijkheden om de Wall Mounts te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om ze traditioneel te boren en om ze te plakken. We probeerden eerst de plakmethode.

Belangrijk hierbij is dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Ach, dat weet je van allerlei andere dingen die je moet plakken. Om de schijven te plakken, verwijder je de grote waarschuwingssticker op de achterkant van de plakschijf. Hierna probeer je hem zo recht mogelijk te plaatsen.

Helaas is het niet goed mogelijk om een waterpas op deze schijven te zetten. Je zult het dus een beetje op het oog moeten doen. Natuurlijk was het handig geweest wanneer Vogel’s een klein tooltje had meegeleverd in de vorm van een simpele waterpas of iets om een waterpas tegenaan te plaatsen.

Zodra de zwarte schijf op haar plaats zit, is het enkel nog een kwestie van de twee bijgeleverde boutjes gebruiken om de iPad op haar plaats te hangen.

Boren

De tweede methode is ouderwets boorwerk. Je boort een gat en met de plug en bijgeleverde schroef plaats je de Wallmount definitief op haar plaats. Hoewel de plakkracht in onze test ruim voldoende is om de iPad op de muur te houden, scheelt het je wel een grote zwarte cirkel op de muur.

Gebruik

Het eerste dat opvalt, wanneer je de oude Wall Mount kent, is dat de afstand tussen de tablet en de muur een heel stuk kleiner is geworden. Sterker nog, wanneer je gaat voor de optie om te boren, is de afstand nog maar 5mm. Dit kan doordat het niet meer nodig is om de tablet los de ‘knijpen’. In plaats daarvan haak je hem op de nieuwe Wall Mount en gebruik je dezelfde methode om hem weer te verwijderen. Bijkomend voordeel is ook nog eens, dat deze nieuwe methode sneller werkt.

Conclusie

De nieuwe Wall Mounts zijn een grote stap Voorwaarts voor het RingO systeem van Vogel’s. De afstand tot de muur is korter, wat er gewoon mooier uitziet en het vasthaken en losnemen van de tablet gaat sneller en gemakkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.