Na een week lang games testen is het nu weer tijd voor het serieuzere werk. Vandaag bekijken we de Vogel’s BaseCover en WallMount voor de iPad. Met dit pakket is het niet alleen mogelijk om de iPad op willekeurige plekken aan de muur te hangen, maar de BaseCover past ook op diverse andere steunen van Vogel’s.

Uitrusting

Wanneer je het BaseCover starterpack in huis haalt (op internet kost deze tussen de €80 en €90) beschik je over één BaseCover voor de iPad en één WallMount met een schroef en een plug.

De BaseCover

Centraal in het Vogel’s iPad aanbod staat de Basecover. Deze cover past strak om de iPad en voorziet deze van een ronde connector voor de diverse Mount & Cover Modules van het bedrijf. De Basecover heeft een strak uiterlijk maar maakt de iPad rond het midden toch een 9.14 millimeter dikker. De BaseCover zelf is erg stevig. We hebben de BaceCover (zonder iPad) een paar keer laten vallen en konden geen beschadigingen vinden. De BaseCover voelt ook zeer comfortabel aan waardoor de dikte van de BaseCover niet als hinderlijk wordt ervaren.

De WallMount

De WallMount is niet veel meer dan een slimme ronde aluminium koker die je met één schroef aan de muur kan zetten. Aan de zijkant van de WallMount zitten twee plastic lippen die je met de hand kan indrukken. De WallMount ziet er stevig uit, en dat is hij ook. Voordat we de iPad eraan hingen, hebben we eerst een rugzak met ongeveer 10KG aan boeken aan de WallMount gehangen. Zowel de WallMount als onze muur hadden hier geen moeite mee.

Het Gebruik

Het gebruik van de Wallmount is (zoals je mag verwachten) extreem simpel. Je duwt de iPad op de WallMount en deze blijft er aan hangen. Door de ronde vorm van de WallMount kan je de iPad horizontaal, verticaal en zelfs diagonaal (mocht je een scheef huis hebben) ophangen. Om de iPad te verwijderen dien je de plastic lippen op de WallMount in te drukken. Een prima gedachte, maar met stevige handen misschien niet altijd even comfortabel.

Overige Modules

Met alleen de BaseCover en één WallMount is het idee van dit product wel aardig, maar het plezier ontbreekt nog. Je wilt hem immers op meerdere plekken ophangen. Een extra WallMount kost €29,99. Wil je meer flexibiliteit, dan is het ook mogelijk om een TableStand aan te schaffen waarmee je de iPad zowel horizontaal als verticaal op een tafel kan zetten. In het assortiment zit ook nog een CarMount. Hiermee is de iPad aan het hoofdsteun van een auto te bevestigen. Ideaal om de kinderen op de achterbank stil te houden.

Conclusie

De Vogel’s BaseCover en WallMount zijn relatief simpele concepten, maar wel extreem goed uitgevoerd. De kwaliteit/prijsverhouding van de Starterpack is perfect en uitbreidingsmogelijkheden zijn er ook voldoende. De kosten voor een losse WallMount zijn voor ons gevoel toch wat te hoog. We hadden €19,99 een redelijke prijs gevonden in plaats van de €29,99 die het bedrijf nu vraagt, maar dat is dan ook de enige tegenvaller aan het product. Verder blijft het gewoon een must-have voor de iPad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.