Review: Veg!

Vegetarisch, of op zijn minst flexitarisch, koken is hot. Hoewel ik me er jaren tegen heb verzet, heb ik de afgelopen weken met het boek Veg! Mogen stoeien. Is het mogelijk om te genieten van een goed recept, als daar geen vlees in zit? De auteur is zelf ook geen vegetariër en dat geeft hoop ;-).

Het Boek

Veg! Is een prachtige hardcover, en belangrijker nog… hij is dik! Wanneer je Veg! van uitgeverij Becht in huis haalt, heb je echt het idee dat je een soort van vegetarische bijbel voor je hebt liggen. Door zijn binding, is het boek gemakkelijk open te leggen. Iets waar ik zelf erg belangrijk vindt.

Qua fotografie en layout is Veg! een plezier voor het oog. Niet alleen zie ik mooie fotografie van de verschillende recepten, maar ook veel, leuke tekeningen en een goede mix van gekleurde fonts.

Vertaling

Veg! is geschreven door Hugh Fearnley-Whittingstall. Je hoort het al aan de naam, we hebben het weer over een kookboek dat vertaald is. Het grote nadeel? Moeilijk te vinden ingrediënten? Normaal wel, maar in Veg! valt het wel mee.

De auteur is overduidelijk fan van biologisch eten. In de meeste biologische supermarkten zijn de ingrediënten uit dit boek goed bij elkaar te scharrelen. Daarmee is veg! echt een uitzondering op wat we gemiddeld voorbij zien komen.

Vegetarisch & Veganistisch

Vegetariërs en veganisten staan dicht bij elkaar, maar tegelijk ook weer erg ver weg. Gelukkig heeft High daar goed over nagedacht. Veel van de recepten bevatten een ‘V’ icoontje. Dit geeft aan dat ze ook passen binnen een veganistische levensstijl.

De Recepten

Het palet aan recepten is erg breed en creatief. Waar ik zelf had verwacht overspoeld te worden met recepten waar rare kazen en tofu heer en meester zijn, weet Hugh me keer op keer aangenaam te verrassen. Met name het hoofdstuk ‘Troosteten en feestjes’ heeft me erg weten te plezieren.

Conclusie

Veg! is genomineerd als kookboek van het jaar 2012 en dat is niet vreemd. De vertaling is goed, en de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. Dat auteur Hugh zelf niet vegetarisch is, proef je want de smaken blijven verassen. Veg! maakt vegetarisch toegankelijk.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Ontzettend veel recepten
  • Zowel vegetarisch als veganistisch
  • Niet teveel 'kaas'recepten
  • Goede verkrijgbaarheid van ingrediënten

THE BAD

  • Geen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.