Review: Topkoks voor Thuiskoks 6

Een kookboek kopen en meteen even 40 maaltijden sponsoren bij het World Food Programme, dat is het idee achter Topkoks voor Thuiskoks. Inmiddels is de serie bij het zesde deel aangekomen, wat eigenlijk al aangeeft dat de boekenserie een groot succes is. Zeker als je kijkt naar de enorme lijst topkoks die aan het boek meeschrijven.

Uiterlijk

Als een kookboek al met een harde kaft begint, zijn wat mij betreft de eerste punten in de pocket. Dat Topkoks voor Thuiskoks 6 ook nog drie lintjes bevat waarmee je jouw favoriete recepten kunt markeren is een hele mooie pre. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert zijn zo goed op een rijtje te zetten.

Inhoudelijk

Ieder recept in het boek Topkoks voor Thuiskoks 6 komt van een echte, bekende topkok. Denk daarbij aan koks als Alain Caron van Masterchef, Peter Lute van Lute, Erik van Loo van Parkheuvel en Ron Beuk van de Lidl. Hoewel het boek qua indeling voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht handhaaft, kunnen de fans via de achterste pagina snel recepten op topkok nazoeken.

Het boek bestaat niet alleen uit recepten, maar ook uit een stukje theorie. Denk daarbij aan het belang van goede olijfolie en hoe je nou een echt diner organiseert. Een leuke afwisseling. Daarnaast zijn alle recepten van een duidelijke foto van het resultaat voorzien.

Kijken we naar de bereidingen, dan zijn die vaak in drie stappen en daarmee voor iedereen toegankelijk. De recepten zijn voorzien van een wijntip, achtergrond informatie over de chef in kwestie en natuurlijk een lijst met ingrediënten.

Maakbaarheid

Maar hoe maakbaar zijn al die gerechten van de topkoks? Wanneer je door de recepten bladert merk je meteen al dat het echte recepten voor een feestmaal zijn. Lekker de hele middag prutsen in de keuken om ’s avonds de hele tafel onder de indruk te krijgen.

Om die exclusiviteit te krijgen, bevat bijna ieder recept wel een ingrediënt waardoor je wat meer moeite moet doen. Online eetbare bloemen bestellen, naar de biologische supermarkt om die ene vergeten groente te vinden of naar de slager voor dat heerlijke duifje. Gelukkig gaat het dan ook niet om een vertaald boek waardoor je er zeker van kan zijn dat alle ingrediënten in Nederland verkrijgbaar zijn.

Conclusie

Topkoks voor Thuiskoks 6 is een boek vol verwenrecepten en daarmee een ideaal boek voor de komende feestdagen. Hoewel je wat meer moeite moet doen om aan de ingrediënten te komen, zijn de recepten toch goed maakbaar. Het boek is goed verzorgd. Eigenlijk zoals een kookboek hoort te zijn.

Winnen!

Wil je Topkoks voor Thuiskoks 6 gratis ontvangen? Heb je pech. We kregen een aantal exemplaren aangeboden om weg te geven, maar vinden dit in strijd met de geachte achter het boek. Wil je het boek hebben, koop het dan gewoon en sponsor zo per boek gewoon die 40 maaltijden die het World Food Programme na aankoop weer uit kan delen. Noem het een (vroege) kerstgedachte ;-).

ISBN: 978-90-79824-09-0

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Harde kaft
  • Goede fotografie
  • Duidelijke bereidingen
  • Handige lintjes

THE BAD

  • Geen alledaagse recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.