Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • De 50 grootste helden uit het Tekken universum zijn terug
  • Ze hebben ook Nintendo kostuums
  • Uniek: Mushroom Battle!

THE BAD

  • Fight Lab kan beter voor beginnende spelers
  • Online Play niet goed gebalanceerd

Ik mocht hem in september al eens reviewen op de Playstation 3. Daar bewees de nieuwe Tekken Tag Tournament 2 wederom één van de betere fighters van het moment te zijn. Met de release van de game voor de Wii U maakte Namco Bandaai me nieuwsgierig. Zou het mogelijk zijn het succes op de nieuwe Wii U te herhalen?

Het was even wennen toen ik voor het eerst Tekken speelde op de 3DS. Nintendo was voor mijn gevoel toch altijd het domein van de zoetsappige games. Zelfs als daar actie in zat. Ook de Wii U mag er nu aan geloven. Bruut geweld, mano e mano op de meest exotische locaties.

Hoewel ik de controls op de PS 3 redelijk goed onder controle heb, mocht ik me voor de Wii U toch eerst even melden in de Fight Lab. Al is het maar omdat de Wii U GamePad toch wel heel anders in de hand ligt. In ieder level van Fight Lab leer je nieuwe technieken om je zo een Tekken meester te maken.

Hoewel ik blij ben met Fight Lab, heeft deze modus ook wel zijn nadelen. Je krijgt namelijk echte tegenstanders voor je te staan die ook echt al gevechten met je aangaan. Dit in tegenstelling tot de ‘lappenpoppen’ in andere fighters. Voor nieuwe spelers kan het dus lastig zijn om snel door Fight Lab heen te komen.

Zodra je Tekken Tag Tournament een beetje in de vingers hebt (ik had er een uurtje voor nodig), kun je aan de diverse andere modus van de game beginnen. Je merkt dan meteen dat Tekken nog steeds Tekken is. Ook op de Wii U. Het vechten blijft een enorm soepele ervaring, zoals ik al vele jaren van de serie gewend ben.

Maar wat maakt deze Tekken nou een Tag Tournament Tekken? Hoewel het in Tekken Tag Tournament 2 weer als vanouds knokken is, is de speelstijl veen dynamischer. Je kunt namelijk 2 vs 2 battles houden, maar ook 4 vs 4 battles. Je profiteert van meerdere spelers met verschillende vechtstijlen en hun eigen levensmeters. Gevechten zijn hierdoor langer en intenser dan ooit tevoren.

Ook is het in Tag Tournament nu mogelijk om ongelijke gevechten te spelen. Wil jij maar met één personage de strijd aan gaan, krijgt deze een bonus. Zo zal hij of zij sneller recoveren na een aanval.

Tekken Tag Tournament 2 bevat ook echt alle Tekken vechters die je sinds het begin bent tegen gekomen. De combo’s van de karakters zijn ook vrijwel origineel gebleven. Was je dus gewend ooit heel ver te komen met een bepaalde speler, zal je zien dat je de moves nu ook weer heel snel in de vingers zult hebben. Natuurlijk bevat Tekken naast de klassiekers ook weer een aantal nieuwe personages. Het totaal aantak karakters telt hierdoor nu 50, met Nintendo kostuums!

Net als in Tekken 6 is het nu ook weer mogelijk om online te vechten. Namco heeft hiervoor dezelfde techniek gebruikt als in Soul Calibur. Dat is maar goed ook, want de online play in Tekken 6 was niet altijd een geweldige ervaring. Lag zorgde ervoor dat de fighter snel aan snelheid verloor.

Toch kleeft er ook nog een klein nadeel aan de online gevechten. Tijdens het testen viel mij op dat de gevechten niet echt goed gebalanceerd zijn. Met andere woorden, ik kreeg regelmatig tegenstanders voor mijn neus die angstaanjagend goed waren. Hier zit echt nog wel een verbeterpuntje.

Zoals je in bovenstaande trailer kunt zien, zijn er ook de nodige aanpassingen voor de Wii U. Ik noemde hierboven al de aanwezigheid van Nintendo kostuums om de vechters aan te kleden, maar ook de Mushroom Battle is nieuw. In de arena zijn dan diverse paddenstoelen te vinden die je vergroten, verkleinen, superkrachten geven of juist ziek maken. Erg vermakelijk!

Gafisch laat Tekken goed zien wat de mogelijkheden van de Wii U zijn. Oké, de arena’s zijn niet gigantisch en de details zijn niet exceptioneel, maar bedenk je dat het beeld heel snel moet reageren op wat jij en jouw tegenstander doen. Dat maakt het best indrukwekkend.

Conclusie

Fight Lab kan toegankelijker en online play is nog steeds niet goed gebalanceerd. Toch bewijst Namco dat ze nog steeds indrukwekkende fighters neer kan zetten. Daarnaast laat Namco zien dat de Wii U nu al kan, en waar we in de toekomst nog veel meer van mogen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.