Review: Sony Mobile Mini To Go SRS-BTV5

Hij is echt net een paar dagen binnen, maar voldoet zo goed aan onze smaak dat we hem graag als kerstcadeau naar voren schuiven. De SRS-BTV5 of Mini To Go speaker van Sony Mobile.

Unboxing

In de werkelijk prachtige verpakking van de Mini To Go vinden we natuurlijk de speakers zelf, maar daar blijft het niet bij. Ongeveer een kwart van de verpakkingsruimte heeft Sony gereserveerd voor al het papierwerk dat bij de kleine speaker hoort.

Verder vinden we in de doos een handig tasje om de Mini To Go veilig mee te nemen en een USB kabel om de kleine speaker op te laden. Natuurlijk kun je hier ook gewoon je smartphonelader voor gebruiken. Het enige dat ontbreekt, is een 3.5mm jack kabel om een audiobron bekabeld aan te sluiten. Die aansluiting zit namelijk wel op het apparaat. De vraag is natuurlijk wel of je dit ooit zou gebruiken.

Design

Het uiterlijk is duidelijk erg belangrijk geweest bij de ontwikkeling van deze compacte speaker. Er zijn natuurlijk al meer van dit soort minispeakers op de markt gekomen, maar deze is wel heel mooi rond en wel heel compact. Het enige dat mist, is dat je hem uit kunt trekken om een diepere bas uit de speaker te trekken. Zeg maar zoals bij de Angry Birds Mini Speaker.

Hoewel Sony in het buitenland een uitgebreide range met kleuren heeft geïntroduceerd, is hij in Nederland alleen in het wit en in het zwart te vinden.

NFC

In de basis is de SRS-BTV5 gewoon een bluetooth speaker, maar voor iedereen die een Android met NFC heeft, voegt hij echt enorm veel gebruiksgemak toe. Het in gebruik nemen is namelijk niet meer dan een kwestie van het toestel tegen het ‘Z’ logo bovenop de Mini To Go houden. De informatie van de NFC tag in de body van de speaker geeft de smartphone opdracht om een bluetooth verbinding op te zetten. Dit duurt ongeveer 2 seconden.

Speakerphone

De SRS-BTV5 is meer dan een kleine, mobiele speaker. De kleine unit bevat namelijk ook nog een microfoon. Met andere woorden, je kunt hem gewoon als speakerphone gebruiken. Waar je ook bent. Ideaal, ook voor in de auto. Op een enkele lading, gaat deze speaker maximaal 4 uur mee.

Geluid

Toch hebben we qua geluid niets te klagen. Hoewel ik wat bas mis, is het geluid verder echt loepzuiver. Dit komt door de 1.2 watt driver die Sony in de speaker heeft gezet. Daarnaast is de speaker zo opgebouwd dat je in alle richtingen even goed geluid uit de speaker krijgt. Je kunt het speakertje dus gewoon midden op een tafel zetten en iedereen kan van jouw tunes genieten.

Conclusie

Het design van de Mini To Go speaker is niet het enige dat opvalt aan deze kleine krachtpatser. Het is ook het gemak waarmee je met dit toestel kunt verbinden. Sony zet hiermee een voorbeeld waarvan ik alleen maar mag hopen dat anderen snel gaan volgen. NFC maakt Bluetooth namelijk leuk. Het enige dat ik jammer vind, is dat de speaker relatief weinig bas heeft.

Beschikbaarheid

Voor €79,00 haal je deze kleine krachtpatser in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi compact design
  • Mooie set accessoires
  • Waanzinnig snel te koppelen via NFC
  • 4 uur speeltijd

THE BAD

  • Mist wat aan bas
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram