Review: Gear4 Angry Birds Mini Speaker

De kans is groot dat je ze al in de winkel hebt zien staan, de nieuwe Angry Birds mini speakers van Gear4. Kleine speakers met een heel hoog wannahave gehalte. Kleine speakers die het prima doen in de zak of onder de boom. Visueel dan he. In deze review lees je of ze ook een beetje klinken ;-).

Unboxing

In de verpakking van de mini speaker vinden we naast het speakertje zelf, ook nog een bewaartasje en een mini-USB kabel om de speaker mee te laden. De speaker beschikt namelijk over een eigen accu. Daarnaast zit er een korte handleiding bij, maar die heb je natuurlijk niet nodig ;-).

Design

De heren van Gear4 vertelde me al dat Rovio hel strikt is als het komt op het ontwerp van Angry Birds merchandising. Dat is goed zichtbaar in het ontwerp van deze kleine speaker. Zelfs de kleuren geel van de onder- en bovenkant van de bek zijn anders. Daarnaast zijn alle uitstekende delen van dik plastic zodat ze niet snel afbreken.

Naast het ontwerp van de speaker zelf, is ook het ontwerp van de verpakking een kunstwerkje geworden. Alle informatie is in cartoonstijl vormgegeven. De uitstraling past 100% bij de game. In het geval van onze speaker, Angry Birds Space.

Er is trouwens een hele familie van Angry Birds Mini Speakers ontstaan. Gear4 heeft op dit moment 5 modellen. Voor iedereen moet dus iets te vinden zijn. Bijkomend voordeel is dat je ze kunt daisychainen. Met andere woorden, je sluit ze op elkaar aan. Dit hebben we niet kunnen testen, maar zou in theorie een mooi, vol geluid op moeten leveren.

Foto van de fabrikant

Mini-USB!?

Je leest het goed, er zit een mini-USB ladertje bij. Dezelfde aansluiting die veel smartphones in de tijd van de eerste Androids en Windows Mobile Phones en Symbians hadden. Helaas heeft Gear4 niet voor mico-USB gekozen zodat je de speakers met je Android netstroomlader van stroom kunt voorzien. Minpuntje.

Geluid

Knoop je de Mini Speaker aan je smartphone, dan zal je merken dat je al snel plezier van het extra volume hebt. In vergelijking tot een duurdere tablet valt het volumevoordeel over het algemeen wel mee. Dan haal je meer voldoening uit de betere geluidskwaliteit van de Mini Speaker. Zeker wanneer je de speaker uittrekt, ontstaat een verrassend warm klankbeeld. Alleen zien ze er dan wel wat minder schattig uit.

Conclusie

De mini speakers van Gear4 klinken verrassend goed, maar gaat misschien niet hard genoeg om de tabletgebruiker van toegevoegde waarde te overtuigen. Die zal het meer van de geluidskwaliteit moeten hebben. Hoe dan ook, de Angry Birds Mini Speakers zijn absolute hebbedingetjes en schattig genoeg om allemaal in de vensterbank te zetten. Hebbeh, hebbeh, hebbeh!

P.s. Gear4 bouwt ook grotere Angry Birds speakers. Die review lees je zeer binnenkort bij ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Pracht stukje design
  • Zelfs de verpakking is helemaal Angry Birds
  • Hoger volume dan de gemiddelde smartphone
  • Voller klankbeeld dan de gemiddelde tablet

THE BAD

  • Ik had iets meer volume verwacht
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram