Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: New Super Mario Bros. U

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Alle hoogtepunten in Mario Gameplay Verzameld
  • Nintendo weet toch weer nieuwe, innovatieve levels neer te zetten
  • Mario eindelijk in Full HD
  • Tot 5 spelers tegelijk

THE BAD

  • Geen

Wanneer Nintendo een nieuwe Mario game neerzet, dan weet je het. De gameplay is voorspelbaar, maar goed. Er is iets anders, maar niet teveel. Waarschijnlijk zal het er ook beter uitzien. Misschien een nieuwe power-up. New Super Mario Bros. U heeft het allemaal en meer.

Met New Super Mario Bros. U kijkt Nintendo terug op vijfentwintig jaar Mario. Vanaf de start van de game wordt duidelijk dat Nintendo in deze titel de meest opvallende elementen van alle Mario games heeft proberen te verzamelen. Nintendo heeft alle Mario levels namelijk weer op een landkaart gezet. Net als in Super Mario 3 voor de NES/SNES.

In totaal bevat de game maarliefst 8 nieuwe werelden. Ook nu weer laten de kaarten waar de levels op staan, jou de mogelijkheid om te bepalen in welke volgorde je ze afwerkt. Ga je ervoor om echt elk level te ‘acen’, dan mag dat. Wil je gewoon zo snel mogelijk proberen om de prinses te redden, mag dat natuurlijk ook gewoon.

Ook in New Super Mario Bros. U neem je het weer op tegen Bowser en zijn Koopa’s, Goomba’s en ander tuig. Toch voelt de game meer als een reünie. Bijna alle badguys lijken in New Super Mario Bros. U terug te komen. In HD uiteraard! Ook qua power-ups komen we in New Super Mario Bros. U weer veel oude bekenden tegen.

New Super Mario Bros. U kent ook nieuwe challenges. Deze uitdagingen geven New Super Mario Bros. U een heel nieuwe manier van spelen. Het leukste daarvan is zonder twijfel de boost modus. Deze lijkt sterk op de Coin Rush die we al eerder op de 3DS zagen. Echter moet je nu zo snel mogelijk het level afronden, maar bepaalt het aantal verzamelde munten hoe snel het scherm zal scrollen.

Ook in multiplayer heeft New Super Mario Bros. U veel meer te bieden dan zijn voorgangers. Het is mogelijk om met maximaal 4 spelers in het veld te staan. Allemaal met WiiMotes natuurlijk. Toch kan nu ook een vijfde speler deelnemen. Deze gebruikt de GamePad van de Wii U en zal een regisseursfunctie op zich nemen. Deze speler kan namelijk boost blokken in het veld zetten om de spelers te helpen… of juist tegen te werken ;-).

Naast multiplayer, heeft de GamePad geen bijzondere functie in het spel. Speel je single player dan is het enige voordeel dat je het spel op de controller kan spelen zodat de TV uit kan blijven.

Conclusie

New Super Mario Bros. U laat qua creativiteit niet heel veel van de innovatie van de Wii U zien en dat is maar goed ook. Nintendo biedt gewoon weer een klassieke, uitgebalanceerde gameplay zien. Dat Nintendo alle pluspunten van alle Mario games in de afgelopen vijfentwintig jaar in één game weet te integreren is een boeiend gegeven. Het maakt New Super Mario Bros. U eindelijk de ultieme Mario game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.