Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Madagaskar 3: Europe’s Most Wanted 3D (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Leuke film voor de hele familie
  • Prachtige annimaties
  • Doet het heel goed in 3D
  • Heel veel extra's
  • Handig, de DVD erbij :-)

THE BAD

  • Het treinspelletje is echt niet leuk

Ook de kleurrijke animatieserie Madagaskar is inmiddels bij haar derde film aangekomen. Met de ondertitel Europe’s Most Wanted, beleven de beesten ditmaal hun avonturen in ons Europa.

In Madagaskar 2 arriveerden leeuw Alex en zijn vrienden in Afrika en dat is waar de avonturen van Madagaskar 3 dan ook beginnen. Alex, Marty (de zebra), Melman (de giraf) en Gloria (het nijlpaard) proberen terug te komen in de door hun o zo geliefde dierentuin van New York. Na een paar pijnlijke missers, beland het stel in Monte Carlo.

Hier ontmoet het stel kapitein DuBois van de dierenpolitie. Na een achtervolging geraken ze aan boord van de train van circus Zaragoza en ze besluiten om zich bij dit circus aan te sluiten. Hier ontmoeten ze tijger Vitaly die een beetje in een dip zit. Ze ontdekken dat als ze Vitaly, en het circus helpen om beroemd te worden, dat het circus ook in Amerika gaat spelen en dan… zijn ze wel heel dicht bij huis…

Ook Madagaskar 3 is weer een film voor alle leeftijden. Hoewel veel grappen van een niet al te hoog niveau zijn om ze voor kinderen toegankelijk te houden, bevatten velen toch ook net die dubbele laag die het voor volwassenen ook een erg leuke film maken. Daarnaast zijn de excentrieke koning Julien en de pinguïns ook meer onderdeel van het verhaal geworden.

Extra’s

Wij ontvingen van Universal de 3-disc set van Madagaskar 3. De eerste disc bevat de 3D versie van Madagaskar en enkele extra’s in 3D, maar dit is wat beperkt

De echte fun zit hem op de gewone Blu-Ray van Madagaskar 3. Hier vinden we de Trivia Track. Je kijkt dan naar de film terwijl je via een extra informatielaag weetjes over de dieren te zien krijgt. In Get them on the Train speel je een spelletje waarbij je de dieren op de trein moet zetten. Waarschuwing, het niveau is wel heel erg laag… helaas. Naast deze Blu-Ray exclusieve extra’s, zijn er ook nog extra’s die op de Blu-Ray en de DVD staan.

Deze extra’s zijn natuurlijk de diverse commentaren die je aan kunt zetten. Daarnaast zijn er leuke features als de Music Mashup waarin koning Julien en de andere grappige karakters uit de film I Like to Move It van MC Hammer op de hak nemen. Daarnaast zijn natuurlijk nog de nodige verwijderde scènes te vinden.

Conclusie

Er zijn momenteel veel goede familiefilms te vinden, maar Ice Age 4 en Madagaskar 3 zijn toch wel dé familiefilms om de eerste en tweede kerstdag mee op te vullen. Must haves dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.