Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Ice Age 4 Continental Drift 3D

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Sid en Scrat blijven geweldig
  • Film doet het erg goed in 3D
  • Handig dat de DVD er ook bij zit
  • Lekker veel extra's voor jonge en oude kijkers

THE BAD

  • Weinig diepgang, maar dat maakt het ook wel weer heel leuk.

Ze snappen het wel bij Fox… Die drie helden waarmee de eerste Ice Age begon, zijn goud waard. Nouja, vier als je Scrat meetelt. Ook in de vierde Ice Age, Continental Drift, weten ze weer de boel op stelten te zetten.

Het Verhaal

Ook in Ice Age 4 is het eekhoorn Scrat die met zijn gierigheid de wereld weer eens in beweging zet. Door een stommiteit krijgt Scrat het voor elkaar om een gigantische aardbeving te veroorzaken. Ditmaal niet met het gevolg dat de ijstijd erop zit, maar met het resultaat dat de continenten uit elkaar drijven.

Door de verschuiving, worden Sid, Manny en Diego gescheiden van Ellie (de partner van Manny) en Peaches (hun dochtertje). Je snapt het, het trio gaat er alles aan doen om de kudde te herenigen.

De hereniging gaat niet zonder schokken of stoten. Zo worden de drie geconfronteerd met piraten terwijl Peaches last krijgt van de pubertijd. Jawel, kleine meisjes worden groot en dat brengt de nodige hilariteit met zich mee.

Het verhaal is ook in Ice Age 4 Continental Drift niet heel diepgaand, maar dat was in de vorige delen ook geen probleem. Het hebberige gedrag van Scrat en de onhandigheid van Sid zijn samen goed voor een nieuwe lading geniale grappen. Zouden we ze ooit zat kunnen worden? Ik vrees van niet…

Extra’s

Wij ontvingen van Fox de Blu-Ray 3D set van Ice Age 4. De hoes bevat twee Blu-Ray schijfjes en één DVD zodat de kids ook in de auto kunnen kijken. Tussen het papierwerk vinden we informatie over de Nut Hunt app die Fox deze week presenteerde en de Ice Age Village app van Gameloft. Met de informatie die je in de hoes vindt, ontvang je leuke extra’s in deze game.

Op de DVD staan drie extra’s. Twee zijn videoclips. Het gaat om de Gutt’s Sing Along Shanty Shimmy Shake en de The Sid Shuffle. Daarnaast zit er de Ice Age: The Story So Far special op. Ideaal voor iedereen die de eerste drie delen heeft gemist of gewoon even zijn of haar geheugen wil verfrissen.

De Blu-Ray’s bevatten dezelfde extra’s en natuurlijk een berg aan extra’s. In Missing Links zie je de verwijderde scènes. Helaas niet gerenderd. Wel leuk, maar niet mooi dus. In Through a Pirate’s Spyglass ga je met Sid op avontuur. Je bekijkt samen de film. Erg leuk, zeker voor kinderen. Granny and the stink of the sloths is een behind the scenes filmpje terwijl Whale of a tale je op vermakelijke wijze laat zien hoeveel onderzoek aan de film vooraf ging.

In Scrat got your tongue nemen we een duik in de wereld van Scrat. Wat maakt de gierige Scrat zo ongelofelijk leuk en aandoenlijk. In The Scratist krijg je een leuk overzicht van Scrat’s meest beroemde blunders. Tot slot bevat de schijf ook nog de nodige trailers.

Conclusie

Met de release van Ice Age 4 Continental Drift laat FOX zien dat je niet alleen een leuke film kan maken, maar ook een hoop waarde aan een film toe kunt voegen door middel van extra’s. Extra’s die jong en oud aan zullen spreken. Extra’s die je bijna dwingen om de film nog een keer te kijken. Extra’s zoals extra’s moeten zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.