Review: Kip

Het is bijna Kerst en dat markeert het einde van de culinaire boekreviews van dit jaar. Het is aan mij de eer om het jaar dan ook af te sluiten met het boek Kip. De opvolger van het boek Wild en Gevogelte dat Roelof eerder deze maand probeerde.

Het zal je niet verrassen dat Kip dezelfde stevige binding heeft meegekregen als Wild en Gevogelte. Hierdoor is het boek redelijk gemakkelijk open te leggen. Iets dat ik zeer waardeer in kookboeken.

Het boek opent met een pagina vol kippen. Verschillende kippen die zeer waarschijnlijk allemaal net iets anders smaken. Net als wijnen en whisky’s. Voor mij is er maar één kip en dat is de kip uit het schap. De polier van het dorp waar ik woon, is hier al jaren geleden vertrokken….

Ook dit boek bevat weer 30 prachtige recepten. Recepten die niet alleen duidelijk zijn beschreven, maar ook prachtig in beeld zijn gebracht. Na een kort stukje theorie over kip, trekt auteur Claartje Lindhout je dan ook meteen de kiprecepten in. Recepten die van een simpele bouillon overgaan in een heerlijke brochette of een prachtig stoofpotje. Claartje probeert duidelijk te bewijzen dat Kip het meest veelzijdige stukje vlees is.

Conclusie

Wild is niet altijd voorhanden. Het is dan ook mooi dat er een boek als Kip is. Van recepten die nauwelijks aandacht vragen, tot de meest uitgebreide schotel. Voor ieder moment is wel wat te vinden. Nee, het boek gaat niet heel diep, maar biedt vooral heel veel variatie voor dit witte vlees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.