Review: Wild & Gevogelte

Het wildseizoen is volop aan de gang, dus is het tijd voor een kookboek voor echte vleeseters. In Wild en Gevogelte neemt auteur Claartje Lindhout ons mee in de wilde keuken.

Het Boek

Wanneer je dit boek voor je hebt liggen, wordt je begroet door een dode fazant. Zo met vel en veren niet het lekkerste plaatje, aar wanneer ik het boek open sla, ben ik dat alweer snel vergeten. Dit is ook heel anders dan de vrolijke kip op het vorige boek van Claartje “Kip”.

Theorie

Voor we met de recepten aan de haal gaan, krijgen we eerst, kort, een stukje theorie over wild. Belangrijk daarbij is om te weten dat wild goed doorbakken moet zijn om veilig gegeten te kunnen worden. Daarnaast bevat het boek een wildkalender. Handig, zodat je weet wanneer je het vlees in de schappen mag verwachten.

De Recepten

De rest van het boek bestaat echt alleen maar uit recepten. Hierbij valt het op dat ze qua moeilijkheidsgraad echt enorm uit elkaar lopen, evenals de hoeveelheid ingrediënten. Gelukkig staat het allemaal helder beschreven en… is het een boek met een Nederlandse auteur. De kans dat ingrediënten niet verkrijgbaar zijn, is dus erg klein.

De recepten worden aangevuld met prachtige fotografie die de recepten eer aan doet, maar verder geeft de layout wel het idee dat je toch vooral naar de menukaart van een deftig restaurant zit te kijken.

Conclusie

Wild & Gevogelte is een heerlijk, compact kookboek met recepten vol ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn. De wildkalender is daarnaast handig om een overzicht te hebben van wanneer je bepaalde soorten wild in de koeling aan zal treffen.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie, stevige hardcover
  • Goede fotografie
  • Dikke pagina's
  • Handige wildkalender

THE BAD

  • Statige opmaak
  • Meer recepten zouden wenselijk zijn geweest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.