Picture of Joost Davids
Joost Davids

Gamen met de iPhone 5

Inmiddels is de iPhone 5 al een paar maanden op de markt en natuurlijk zijn er direct al een groot aantal gadgets verkrijgbaar. Er zijn een aantal gadgets die speciaal gericht zijn op het omtoveren van je iPhone 5 tot een waar game-systeem. De meeste zijn gericht op de innovatieve mogelijkheden van de iPhone, terwijl sommige juist de ‘retro’ markt bedienen. Geen touchscreen, maar gewoon weer lekker met een controller of joystick aan de slag!

Een voorbeeldje van innovatie? De Laser AppTag! Deze gadget brengt het ‘first person shooter’ genre tot leven. Het doel is natuurlijk om je vrienden het stof te laten bijten door ze virtueel neer te schieten. De iPhone houdt echter niet alleen je score bij, maar gebruikt, door middel van de camera, de directe omgeving om virtuele power-ups en medkits neer te leggen.

Voor de echte gamer bestaan er natuurlijk ook een groot aantal game controllers die op verschillende manieren op of aan de iPhone 5 bevestigd kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld de coco-gamepad die je iPhone direct omtovert tot een handheld game-console en zo de ergernissen van gamen met virtuele toetsen wegneemt.

Speel je toch liever de klassieke retro games? Dan is de GameDock wellicht iets voor jou. De GameDock transformeert je iPhone om in een Nintendo 8-bit of super Nintendo. Sluit je iPhone aan op de GameDock, pak je, niet van echt te onderscheiden, Nintendo controller en je speelt de klassieke NES-spellen rechtstreeks op je televisie.

Een andere retro-gadget is de mini Joystick-IT die gewoon in de hoek van je iPhone scherm wordt bevestigd. Zijn grotere broer voor de iPad hebben we al eens getest. Deze arcade-style joystick is ideaal voor ‘arcade-classics’ als Packman en Donkey-Kong. Ook leuk voor onderweg, ook al is op een iPad scherm toch net iets meer te zien.

Mogelijkheden genoeg om je iPhone 5 om te toveren tot een waar entertainment-systeem. Je zou bijna vergeten dat je er ook nog gewoon mee kan bellen!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.