Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Epson: Kerst Kan Beter…

Vandaag is de dag, dat een groot deel van Nederland aan het eerste kerstmaal mag. Kerstavond is het moment voor ieder gezin dat eigenlijk nog een derde kerstdag nodig heeft om echt ieder familielid tevreden te houden. Maar hoe waarderen we de Kerst anno 2012? Epson zocht het uit.

43% van de ondervraagden ziet Kerstmis als iedere andere dag en mag deze nu al voorbij zijn. Een derde reageerde neutraal terwijl 10% echt niet op dit familiefeest zit te wachten.

Het negatieve sentiment komt niet door de financiële crisis waarin we leven. Dat gaf slechts 7.4% als reden aan. Het belangrijkste is de ‘verplichting’. Daarnaast draagt ook het overlijden of ziek zijn van familieleden bij aan het negatieve gevoel tijdens deze feestdagen.

Wat doen we tijdens de kerst? Een kwart van de ondervraagden vindt het belangrijk om leuke dingen te doen en weer eens bij te kletsen met familie en bekenden. In de praktijk hangen er echter massaal achter de TV of doen we andere individuele activiteiten (10%). Doen we al iets met meerdere mensen, doet ook lang niet altijd iedereen echt mee.

Waarom doen we ‘dingen’ tijdens de kerstdagen? Door een derde is het geen bewuste keuze. Soms is het traditie een activiteit te ondernemen, vaak is het om te tijd te doden. Verveling en stress liggen dan ook op de loer.

Natuurlijk wil Epson ook nog wat tips voor een leuke kerst delen.

  • Ga samen dia’s kijken, dat kan ook gewoon met een computer en een beamer
  • Laat kinderen zelf sjablonen afdrukken om mooie kerstversieringen te maken
  • Druk je kerstfoto’s meteen af zodat iedereen de leuke momenten van de dag mee naar huis neemt
  • Gebruik een 3D beamer om een echte thuisbioscoop in te richten. Dat is leuker dan gewoon achter de TV hangen, maar je moet wel voldoende brilletjes hebben natuurlijk.

Epson ondervroeg voor dit onderzoek maarliefst 793 Nederlanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.