Review: Tritton Warhead 7.1

Als ik kijk naar wat er aan headsets voor de Xbox 360 te koop is, zijn er weinigen die er echt uitspringen in specs en gemak. Tritton belooft echter de eerste echt volledig draadloze headset in de winkel te leggen. De Warhead 7.1 Oja, hij beschikt ook nog eens over Virtual Dolby Surround. Check!

Unboxing

Het uitpakken van de Warhead is een waar feest. MadCatz, de mannen achter Tritton, hebben duidelijk weer veel aandacht aan de verpakking van deze headset besteed.

Wanneer we de doos openen, vinden we de headset, twee accu’s, een standaard voor de Warhead en het laadstation/zendstation. De verpakking bevat ook twee doosjes. Een oranje doosje met al het papierwerk.

De witte doos met de markering ‘accessories’ bevat alle andere accessoires om de headset mee aan te sluiten. Zo zien we een netstroomlader met opzetstukjes voor EU, UK en VS stopcontacten, de microfoon van de headset, een optische audiokabel, een adapterkabel voor de oude, grote Xbox consoles en nog een audiokabeltje.

Met andere woorden, je kunt de Warhead aansluiten ongeacht de generatie van de Xbox of de manier waarop deze op de TV is aangesloten.

Aansluiten

Hoewel de Warhead een quixkstart handleiding bevat, is de Warhead niet zo makkelijk aangesloten. De Quickstart behandelt namelijk alleen het aansluiten van de hardware. Daarna moet je aan het werk om de Xbox zo te configureren dat de Warhead erop werkt.

Opstelling

Heb je alles aangesloten, dan heb je de opstelling die je hieronder ziet. Het basisstation bevat namelijk alle logica die je nodig hebt om de Warhead op de Xbox te gebruiken. Zo geeft het basisstation onder anderen aan op welke controller de Warhead is aangesloten. Dit doet het met een LED-ring die gelijk is aan de Xbox zelf. Daarnaast schakelt het de verschillende geluidsmodi.

Wat ook handig is, is dat het basisstation een lader bevat voor de accu’s die bij de Tritton horen. Je krijgt er twee, dus er zit er altijd één in de lader die je per direct kunt gebruiken. Slim!

Geluidskwaliteit

Bij het testen valt het op dat het geluid van de Warhead echt subliem is. Hoewel het surround gevoel niet in de buurt komt van echt 7.1, heb ik wel het gevoel dat ik bij een 5.1 set zou verwachten. Dat is goed genoeg om bij diverse shooters tactisch voordeel te behalen.

Ook met de microfoon zit het wel goed. De hoofdtelefoon bevat ruisonderdrukking waardoor ik ontzettend helder hoorbaar ben. Daarnaast is het ook mogelijk om mijn eigen stem over de hoofdtelefoon te laten loopen. Zo weet ik hoe mijn spraak aan de andere kant van de verbinding klinkt. Ideaal.

Draagcomfort

Ik heb een dikke kop, dat maakt het gebruik van headsets niet altijd even prettig. Toch valt me de Warhead niet tegen. Ook na uren gamen, heb ik geen last van irritaties door druk of zweet. Hij zit echt prima. Daarnaast zijn ook de knoppen op de headset makkelijk toegankelijk met mijn dikke vingers. Prima.

Conclusie

Geluidskwaliteit… Top! Design… Top! Functionaliteit… Top!.... tsjah, wat moet ik nog meer zeggen. Ik denk niet dat er een betere headset voor de Xbox te vinden is.

Beschikbaarheid

De Tritton Warhead 7.1 ligt nu in de winkel voor €289,99.

Halo 4

Wellicht heb je gister al de review van HALO 4 gelezen? Dan is het leuk om te weten dat er ook een officiële HALO 4 versie van de headset te koop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Uitgebreid accessoirepakket
  • Extra accu en acculader
  • Goed, helder geluid
  • Echt surround gevoel
  • Goede bas
  • Design past goed bij de Xbox Slim

THE BAD

  • Hij is wel stevig aan de prijs
  • Quick Start handleiding is onvoldoende
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram