Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Review: Skil Torro Multi-Drill 6950

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Reduceert vibraties
  • Ruimte voor boorbits tot 10mm
  • Sterk genoeg voor beton
  • Ligt goed in de hand

THE BAD

  • Hij rookt meteen wanneer je hem in de 'verwisselstand' hebt staan en toch per ongeluk aanzet.

Zondag is altijd een prachtige klusdag, al moet ik zeggen dat ik de afgelopen weken voldoende zondagen heb gehad. Je kent het wel, verhuizen. Gelukkig mocht ik deze periode meteen gebruiken om de Skil Torro eens flink aan de tand te voelen.

De Skil Torro Multi-Drill 6950 zoals het ding volledig heet, is een boormachine die zowel voor beton als steen, metaal en hout gebruikt mag worden.

Unboxing

De Torro Multi-Drill 6950 zit verpakt in een stevige kartonnen doos. Naast de boor en een handleiding, treffen we ook nog een 6mm boorbit, een tweede handvat en een meetlatje aan.

Specs

De Skil Torro trekt 550 watt. Boorbits mogen een maximale diameter van 10mm hebben.

Assemblage

De Torro Multi-Drill 6950 in elkaar zetten is een makkie. Het handvat zet je er aan de voorkant op en daar schuif ik het meetstokje in (let even op dat je de juiste kant voor hebt).

Boorbits Wisselen

Het wisselen van boorbits in de Torro Multi-Drill 6950 is ook al een makkie. Je zet de schakelaar op de wisselstand. Op dat moment zal de Skil boormachine haar kop vergrendelen. Je draait de kop dan los, plaatst de boor en draait de kop weer los.

Helaas wordt het elektrische deel van de boormachine niet uitgeschakeld wanneer je de boorbit gaat wisselen. Pakt iemand onwetend de machine op terwijl hij in deze stand staat, en drukt hij de trekker over, dan begint de boormachine meteen zwaar te brommen en komt er vrijwel meteen een donkere, stinkende, weinig goeds voorspellende rookpluim uit. Dit is me tijdens de verhuizing al een paar keer overkomen. Hij doet het nog steeds, maar ik kan me niet voorstellen dat de boor hier op langere termijn geen last van gaat krijgen. Een waarschuwing dus!

Boren

Het boren zelf gaat prima, maar dat had ik ook wel een beetje verwacht. Skil geeft aan dat je HSS boren aan moet schaffen, die had ik gelukkig nog liggen. De boren die ik had waren ook voldoende om voor beton gebruikt te worden, zoals Skil in het persbericht al beloofde. Daar staat tegenover dat het wel wat langzamer gaat dan wanneer je een echte boorhamer gebruikt. Van de andere kan, hoeveel boor je nou als kleine klusser in beton?

De boormachine is voor een groot deel uit schokdempende materialen opgetrokken. Ook dit is iets dat terug te voelen is bij het gebruik. Natuurlijk blijft de machine vibreren, maar de vibraties voelen niet schokkerig aan. Prima werk dus.

Conclusie

Ik mag zeggen dat ik de Torro Multi-Drill 6950 van Skil inmiddels goed heb gebruikt. Ik maak me ernstig zorgen om de rookpluimen die ik bij verkeerd gebruik uit de machine zie komen, maar dat vangt men in de handleiding op door te zeggen dat je hem ook niet zo moet gebruiken ;-). Toch trek ik hiervoor punten af omdat dit de leeftijd van de boor zou kunnen inkorten. Buiten dat is het een prima machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.