Review: Kingston MobileLite G3 Card Reader

Met de introductive van USB 3.0, werd het ook voor Kingston tijd om met een nieuwe card reader op de markt te komen. Een card reader die de hoge snelheden van de nieuwste SDHC en SDXC kaarten waardig is. Dat is de MobileLite G3 geworden. De opvolger van de Kingston MobileLite G2 die we al eens eerder hebben getest.

Unboxing

De verpakking van de MobileLite is enigszins aangepast in vergelijking tot de voorganger. Het USB snoertje is namelijk uit de verpakking verdwenen. Met de komst van ultrabooks, die nauwelijks dikker zijn dan de USB aansluitingen, is dat juist een must-have om deze reader probleemloos aan te sluiten. Wat mij betreft een verkeerde keuze. De verpakking bevat hierdoor enkel nog de reader zelf.

Design

Het uiterlijk van de MobileLite G3 bestaat uit drie vlakken. De zijstukken en het middenstuk. Het design van de G3 is daarmee gelijkend aan de originele G2. De zijstukken zijn volledig inschuifbaar. Schuif je de USB kant naar binnen, dan krijg je een USB 3.0 connector te zien. Schuif je de andere kant naar binnen, dan kun je jouw geheugenkaarten er gemakkelijk uit trekken. Het voordeel hiervan is dat je de kaarten ook veilig in de behuizing van de reader kunt opbergen.

Compatiblity

Naarmate minder mensen gebruik maken van de MemorySticks van Sony, laar Kingston de ondersteuning voor dit formaat vallen. Je kunt er enkel nog de MemoryStick Pro Duo in kwijt. Verder biedt de kleine reader ondersteuning voor SD, SDHC, SDXC, MicroSD, MicroSDHC en MicroSDXC.

Snelheid

Tsjah, hier gaat het een beetje fout met de G3 van Kingston. USB 3.0 kaartlezers staan synoniem voor hogere snelheden en daar lijkt de MobileLite G3 gewoon geen zin in te hebben. Het eerste model dat we ontvingen behaalde een maximale snelheid van 33MB/s. Dat is nauwelijks sneller dan USB 2.0.

Kingston stuurde een tweede exemplaar af om zeker te zijn dat dit geen exemplarische fout betrof. Ook de tweede scoorde een vergelijkbaar resultaat. Ongeacht de testkaart die we erin staken. In USB 3.0 termen mogen we dus zeggen dat de MobileLite G3 teleurstellend langzaam is.

Conclusie

Met de MobileLite G3 vaart Kingston voort op het geniale ontwerp van de G2 card reader. Toch zijn er een paar problemen met deze kaartlezer. Het handige USB snoertje is uit de verpakking verdwenen en van USB 3.0-achtige snelheden is eigenlijk geen sprake. Dit is het eerste Kingston product dat ons heeft teleurgesteld.

Het is trouwens niet zo dat Kingston helemaal niet met USB 3.0 overweg kan. Binnenkort lees je hier alles over de Media Reader USB 3.0 van Kingston. Ik kan je nu al verklappen dat die wel lekker snel is. De MobileLite scoort in ieder geval een 4/10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2 sterren.

THE GOOD

  • Mooi compact ontwerp

THE BAD

  • Geen USB 3.0 snelheden
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram