Review: Kingston MobileLite G2 Multi-Card Reader

Nieuw in deze serie vakantie reviews, zijn de gadgets voor na de vakantie. Zo zullen we deze week een aantal card readers onder de loep nemen, omdat je aan het einde van de vakantie al die foto’s toch op je computer wilt zetten. Vandaag bekijken we de MobileLite G2 van Kingston Technologies.

Uitrusting

In de standaardverpakking van de Kingston MobileLite G2 vindt je de card reader en een USB verlengsnoer van 10 centimeter. Wij ontvingen een bundelverpakking waar ook een 16GB SDHC Class 4 kaart in zit.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de MobileLite G2 bestaat uit drie vlakken. De zijkanten (hebben een honingraat motief) en het middenstuk. Hier laten de ontwerpers van Kingston zeker hun kwaliteiten zien. De delen met een honingraatstructuur zijn namelijk volledig inschuifbaar. Schuif je de USM kant naar binnen, dan krijg je een USB connector te zien en schuif je de andere kant naar binnen, dan kan je jouw geheugenkaarten er gemakkelijk uit trekken. Daarnaast wordt de reader er ook een stuk kleiner van. Slimme constructie.

Snelheid

Niet alleen het uiterlijk van een card reader is belangrijk, maar ook de snelheid. Omdat we het over een USB 2.0 reader hebben, ligt de snelheid van de reader langzamer dan de huidige SDXC kaarten. Wij testte de kaartlezer dan ook met CrystalDiskMark 3.0 X64 (Een speciale tool om geheugenkaarten op snelheid te testen) en een 64GB SDXC Class 10 kaart van Kingston. In dit geval zal de tool ons dus vertellen hoe snel de MobileLite G2 zelf is. De maximale leessnelheid van de MobileLite G2 is 20.90 MB/s. Qua schrijfsnelheid (veel minder belangrijk) komt de G2 op 15.14 MB/s.

Compatibility

De Kingston MobileLite G2 is te gebruiken met alle SD-achtige kaarten (Dus ook SDHC en SDXC) en de grotere MemorySticks. Daarnaast kan je er ook MicroSD en MemoryStick M2 Micro kaarten in stoppen.

Conclusie

De MobileLite G2 is een slim ontworpen USB 2.0 multi-card reader. Door het compacte formaat neem je hem gemakkelijk mee, maar mis je (mocht je ze gebruiken) de ondersteuning voor CompactFlash kaarten. Voor het compacte formaat, weet de lezer ook een zeer hoge snelheid te halen.

Beschikbaarheid

Wanneer we op internet naar de MobileLite G2 zoeken, vinden we deze kaartlezer voor bedragen tussen de €10 en €15. Er zijn ook diverse bundels in de handel waar de reader samen met een SDHC kaart verpakt is. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kan dat interessant zijn.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Compact ontwerp
  • Voorzien van USB snoer
  • Zeer snelle lezer

THE BAD

  • Geen CompactFlash ondersteuning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events