Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Dremel 684 Set voor Reinigen/Polijsten

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer complete set voor reinigen en polijsten

THE BAD

  • Één 422 viltje is wel heel weinig.

In de bouwmarkt stikt het van de losse onderdelen voor de Dremel. Nee, die gaan we niet allemaal reviewen. In plaats daarvan lichten we een aantal handige setjes uit. Vanmiddag kijk ik naar de Dremel 684 accessoireset. Dit is een doosje met alle accessoires die je nodig hebt om te reinigen en te polijsten.

Unboxing

Pakken we het doosje met de accessoires uit, dan vinden we accessoires 428, 403, 404, 405, 401, 402, 520, 421, 422, 6X 429, 2X 425, 3X 414. Nee, ze hebben geen spannende namen bij Dremel, maar hieronder lees je waar je ze voor gebruikt.

Naast deze accessoires bevat het doosje ook drie blauwe schotjes en een handleiding. Wanneer je de witte binnenkant uit de doos verwijderd, zijn de schotjes te gebruiken om het doosje als bewaardoos voor al jouw Dremel accessoires te gebruiken. Handig! Daarnaast is de handleiding iets dat ik mistte in het pakket van de Dremel 8200 die ik vanmorgen reviewde. De handeiding geeft namelijk niet alleen welk onderdeel waarvoor gebruikt moet worden, maar ook de maximale snelheden van de accessoires. Deze staan trouwens wel op de verpakkingen van individuele accessoires vermeld.

Reinigen

In deze set heeft Dremel een aantal verschillende borsteltjes gestopt. Voor het zware werk bevat de set een staalborstel. Voor regulier vastzittend vuil zitten er drie verschillende zwarte draadborstels bij. Deze draden lijken van een soort plastic te zijn.

De staalborstel (428) wist zich al snel te bewijzen bij het verwijderen van sterke aanslag op metalen kisten. Daarbij viel het op dat het zeer lang duurde voordat de staalharen in de draairichting gaan staan. Daarnaast werkt deze fijn genoeg om een lichtgepolijst oppervlak achter te laten.

De zwarte draadborstels (403, 404, 405) heb ik vooral culinair ingezet. Je weet hoe een rooster van een oven kan vervuilen met aangekoekte etensresten? Waar mijn vaatwasser het aflegt en mijn afwasborstel teveel energie van me vraagt, slaan deze borstels het vuil weg zonder het rooster te beschadigen. Natuurlijk is dit ook ideaal voor de barbecue.

Polijsten

Het grootste deel van de accessoires in de doos in bedoelt om te polijsten. Het steeltje met de schroefdraad erop is bedoelt om de accessoires van vilt op te draaien. Het staafje boort zich in het vilt wat zorgt voor voldoende grip.

Voor het polijsten zijn niet alleen verschillende vormen viltjes meegeleverd, maar ook twee polijstschijven voor kunststoffen (425). Deze zijn behoorlijk hard en ideaal om materialen te ontbramen.

Terug naar de viltjes, daar werken we het meeste mee. Deze dien je te gebruiken in samenwerking met het potje rode polijstpasta (421). Ik heb verschillende materialen geprobeerd te polijsten en ben zeer tevreden over de gladheid van het eindresultaat. Zelfs bij messing krijg ik een mooi glimmend resultaat.

Heb je wat minder tijd en wat minder te polijsten, dan is er ook nog de geïmpregneerde polijstkop (520). Deze kop heeft geen pasta nodig en kan meteen gebruikt worden. Voor mijn gevoel is het resultaat van deze kop net iets gladder dan met de reguliere pasta. Daar staat tegenover dat dit type kop wat duurder is in gebruik.

Conclusie

Ik vond de aanwezigheid van slechts één puntig viltje (422) een beetje weinig gezien deze handig is om ook in groeven en hoeken te polijsten. Verder is het pakket zeer compleet. Dat je de verpakking als bewaardoos kunt gebruiken is ook nog een mooie bijkomstigheid.

Eén reactie

  1. Wat een heerlijke beschrijving. Heb je nog meer gepubliceerd over Dremelonderdeeltjes? Ik ben heel nieuwsgierig naar de toepassingsmogelijkheden want waar gebruik je al die onderdeeltjes in hemelsnaam voor….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.