Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Apptivity Hot Wheels

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuk autootje
  • Vermakelijke gratis game
  • Vier verschillende auto's om uit te kiezen

THE BAD

  • Auto is wel wat groot voor het scherm

We reviewden al de iPawn games van Jumbo en niet veel later kwamen ook de AppMates om te hoek zetten. Recentelijk lanceerde ook Mattel een hele line-up van appcessories voor de iPad. Deze maand checken we een groot deel van Mattel’s Apptivity games. HotWheels mag daarbij de spits afbijten.

Unboxing

In de doos van Apptivity Hot Wheels vinden we één speciaal Hot Wheels autootje, een kaartje met informatie over het gratis downloaden van de speciale Hot Wheels game en een handleiding met uitleg over de auto en het spel.

Techniek

Er zijn verschillende uitvoeringen van Apptivity Hot Wheels te koop. Deze auto’s identificeren zich met de iPad via geleidende noppen onderop te auto. In tegenstelling tot AppMates, gaat het hierbij niet om metaal, maar om plastic. Daarmee zijn de auto’s een stuk minder krasgevoelig.

Door de vorm van deze noppen, weet de iPad precies welke auto je in de hand hebt. Daarnaast vormt het motorblok een knop. Deze laat een extra nop op het scherm zakken en kan daarmee in het spel gebruikt worden voor powerups.

De Game

de gratis game die je bij dit pakket kunt downloaden is een racer in 100% Hot Wheels stijl. Met andere woorden, de game is niet beperkt tot het racen van rondjes. Je stunt en drift er namelijk ook aardig op los.

De game kent verschillende modi om te spelen. Zo kun je gewoon een beetje racen en stunten, maar je kunt ook op jacht naar gemuteerde insecten en deze met jouw motorgun wegbranden. Daarnaast is het mogelijk om jouw bolide verder te tunen.

Het enige dat ik minder vindt aan deze game, is het formaat van de Hot Wheel. Deze laat erg weinig ruimte om de auto over. Dit maakt de game voor mijn gevoel een stuk moeilijker dan strikt noodzakelijk. Dit omdat je dingen pas laat aan ziet komen.

Conclusie

Waar de Cars set van App Mates rich op de allerjongsten richtte, bevat Hot Wheels fun voor de wat oudere gamer. De tracks zijn uitdagend terwijl de tuning mogelijkheden je de kans geven om de hele race-ervaring aan te passen.

Beschikbaarheid

In totaal heeft Mattel vier verschillende Hot Wheels Apptivity setjes in de schappen liggen. Wij ontvingen de Power Rev, maar je kunt ook kiezen voor de Yur So Fast, Drift King en Bone Shaker auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.