Dr.Dre, Tiesto, Lady Gaga, 50 cent, Miles Davisen Ludacris hebben allemaal 1 ding gemeen; Ze hebben allemaal hun eigen branded koptelefoons. Wat ze verder ook nog gemeen hebben is dat ze allemaal geen Rock ’N Roll maken. Tijd voor verandering in de koptelefoonwereld en dat doen we gewoon keihard met de ‘loudest band in the world’… Motörhead!

Express yourself:

Koptelefoons zijn een hot item tegenwoordig en daar springen allerlei merken handig op in. Het bekendste is zonder twijfel de Beats by Dre. Deze koptelefoons hebben zelfs de status van modeartikel vergaard en je bent tegenwoordig als hippe jongere pas echt stoer als je er eentje op je hoofd of om je nek hebt hangen. De mensen bij Motörheadphones snappen dit maar al te goed en proberen ditzelfde effect te creëren, maar dan voor de rockers onder ons. Naast het feit dat de koptelefoons heel goed klinken en op rockmuziek gericht zijn, is ook de hele uitstraling gericht op rockers. Ze zien er stoer uit, hebben geen losse of schuifbare onderdelen en zijn allemaal zwart. De koptelefoon ademt rock en metal; hard, stoer, sterk en een ‘doe niet zo moeilijk man’ vibe.

De verschillende modellen:

Motörheadphönes komt met 3 headphones en 6 earphones (oordopjes dus). De earphones zijn vooral op jong publiek gericht, oftewel op stoere jonge rockers. Alle earphones hebben een bulletlook zoals je op de foto ziet. Ik kan me inderdaad voorstellen dat je als jonge rocker hier graag mee rond loopt. Interessanter zijn natuurlijk de headphones. Je hebt de Bomber, de Ironfist en de Motörizer (inderdaad, dat zijn namen van songs en albums van Motörhead).

De Bomber is de goedkoopste van de 3 en zit op de oren, dus niet er omheen. Deze koptelefoon geeft een groots maar enigszins ongebalanceerd geluid. Deze koptelefoon lijkt mij het beste om voor muziek als Motörhead; compromisloos en in your face.

Boven de Bomber zit de Ironfist. Deze sluit om de oren en heeft prettige, maar wel zeer warme oorkappen. Het geluid is enorm goed gebalanceerd; de basgitaar en basedrum klinken lekker laag en vol en de gitaarsolo’s klinken niet te scherp.

De Motörizer is eigenlijk hetzelfde als de Ironfist, met als verschil dat het een headset betreft. Ook is er een klein verschil in design.

Low en Mid:

Het hele idee van de Motörheadphönes is dat er naast een goede bas ook een goede midfrequentie in zit, iets wat bij bijvoorbeeld de beats koptelefoons niet echt het geval is. Dit komt vooral bij de Ironfist en de Motörizer goed tot zijn recht. Het zijn dus niet alleen maar leuke verkooppraatjes. De goedkopere Bomber richt zich ook op deze frequenties, maar is minder gebalanceerd, waardoor het allemaal wat chaotischer klinkt. Hier moet je van houden en als je veel straight to the point rock en metal luistert heb je aan deze denk ik toch wel de beste. Alle Headphones komen met geweven kabels wat vrij uniek is. Naast de fraaie look en feel lijken ze me erg sterk en duurzaam. De kabels zitten niet vast aan de koptelefoons, wat betekent dat je niet je hele koptelefoon hoeft te vervangen als deze kapot zijn.

Conclusie:

Ik kan zo nog wel even doorgaan over de koptelefoons. Ik was enorm verrast door de kwaliteit die te horen én te zien kreeg. De koptelefoons ademen keiharde rock en metal. De earphones heb ik helaas niet kunnen horen, dus daar kan ik weinig over vertellen. Wees je er wel van bewust dat de koptelefoons vooral op muziek zijn gericht met gitaren en veel drums en niet op muziek als hip hop of house. Dat zie je, dat hoor je. Ben je dus een rocker of metalhead in hart en nieren, twijfel dan niet en schaf er gelijk eentje aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.