Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung Introduceert de Galaxy S III Mini

Na het (niet geheel onverwachte) succes van de Galaxy S III, komt Samsung met een light versie van het toestel. De Galaxy S III Mini. Een toestel dat erg veel op de gewone S III lijkt, maar wel inlevert op formaat en snelheid.

Specs

De Galaxy S III Mini is voorzien van een 4 inch Super AMOLED display van 480×800 pixels. Dat levert een mooi scherp beeld op van 233 pixels per inch. Een kleiner display betekent ook dat Samsung er wat minder rekenkracht in hoeft te stoppen. De Galaxy S III Mini gaat dus terug naar een 1Ghz Dual-Core CPU met 1GB aan RAM. Dat is nog steeds lekker snel trouwens.

Ook qua camera doet de Galaxy S III Mini een stapje terug. Deze gaat namelijk naar 5 megapixel in plaats van 8. Natuurlijk blijft het wel mogelijk om te filmen op HD, al moet je het met maximaal 720p doen.

Buiten het kleinere scherm en de verminderde rekenkracht, hoef je niet veel besparing te verwachten. Het toestel beschikt gewoon over de laatste technologie zoals WiFi Direct, HSDPA en gezichtsherkenning. Daarnaast draait het toestel op Android 4.1.

Beschikbaarheid

De Galaxy S III Mini moet in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen in de kleuren wit en blauw. De verkoopprijs zal €379 bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.