Review: Targus USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station with Power

Dat Targus goed is in het verzinnen van lange namen weten we zeker nu ze de Targus USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station with Power naar ons toe hebben gestuurd. Een handige, universele cradle voor laptops met USB 3.0.

Uitrusting

De uitrusting van de Targus USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station with Power is buitengewoon compleet. In het pakket vinden we namelijk een netstroomadapter met zowel een EU als een VK snoer. Daarnaast vinden we twee video adapters. Één om de DVi poort op het docking station om te zetten naar VGA en één om de HDMI poort om te zetten naar DVI. Voor het geval je twee DVI schermen op je laptop aan wenst te sluiten (3 schermen == cool). Verder vinden we nog een USB 3.0 snoer om de dock op je laptop aan te sluiten.

Omdat iedere fabrikant een eigen stroomaansluiting heeft, levert Targus de nodige pluggen met het systeem mee. Deze zitten niet los in de doos, maar netjes weggewerkt onder het klepje van deze dock. Dat is slim, want er zijn veel gezinnen en bedrijven waarbij verschillende laptopgebruikers van dezelfde werkplek gebruik willen maken. USB is al universeel, dus dan hoeft de gebruiker enkel nog zijn of haar plug erbij te pakken.

Installatie

Om de docking station in gebruik te nemen, is het handig om eerst de software op de CD-Rom te installeren. Dit is software van Display Link. Deze software gebruik je om de twee monitor aansluitingen op de dock te kunnen gebruiken. De dock heeft daar namelijk eigen video hardware voor aan boord. De rest van de dock snapt jouw laptop echt wel ;-).

Aansluitingen

En dan nu alle aansluitingen die dit docking station rijk is. Van links naar rechts :-). We beginnen met een USB 3.0 poort gevolg door de stroomaansluiting voor de netstroom adapter. Daarna komt de stroomaansluiting die door gaat naar jouw laptop gevold door de USB 3.0 aansluiting waar je laptop op gaat. Nu krijg je het video deel. Één HDMI en één DVI-aansluiting. Hiervoor heb je de twee adapters gekregen. Hierna komt de ethernet aansluiting. Omdat ethernet altijd sneller is dan WiFi. Tot slot krijg je nog 3 vrije USB 2.0 poorten tot je beschikking. Dat was alleen nog maar de achterkant!

Aan de linker kant vinden we twee 3.5mm jack aansluitingen. De ene voor een hoofdtelefoon, de Andre voor een microfoon. Daarnaast zit nog een vierde vrije USB 2.0 aansluiting. Kijken we naar de rechter kant, vinden we een tweede USB 3.0 poort gevolgd door een kensington lock aansluiting.

Als we het over het aansluiten van apparaten hebben, dan kun je dus zeggen dat je audio systeem permanent aangesloten blijft, je 4 USB 2.0 en 2 USB 3.0 apparaten aan kunt sluiten en twee extra monitoren. De kans dat je voorlopig iets te kort komt lijkt dus nihil.

Uiterlijk

Targus heeft bij de ontwikkeling van de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station with Power niet alleen over de aansluitingen nagedacht. Comfort is ook belangrijk. Daarom zit er een dikke rubber rand op de klep. Hier kun je jouw laptop op laten rusten. Dat tikt niet alleen een stuk lekkerder, maar zorgt er ook voor dat deze van onderen koele lucht kan aanzuigen.

Gebruiksgemak

Tsjah, wat moet ik nog over gebruiksgemak vermelden. Ik hoef niets los aan te sluiten, ik tik comfortabel… nee niets op aan te merken. Echt helemaal niets.

Geen USB 3.0?

Heb je een laptop, nog zonder USB 3.0? Dan is het niet verstandig om voor deze USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station with Power te gaan. De kans is groot dat jouw huidige USB 2.0 aansluitingen niet voldoen. Gelukkig heeft Targus ook daar nog een oplossing voor.

Conclusie

Soms ontvang ik een product waarbij ik op voorhand al het idee heb dat een fabrikant wel heel suf bezig moet zijn, wil het mis gaan. Deze dock is zo’n product. Op het plaatje had ik al het idee dat de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station with Power perfect zou zijn, en dat bleek de waarheid. Top!

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Aansluitingen in overvloed
  • Universeel door gebruik USB 3.0
  • Dient meteen als handige standaard

THE BAD

  • Geen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.