Review: Samsung Galaxy Note II

Het mag geen geheim zijn dat ik een groot fan ben van het idee achter de originele Note. Hoewel het altijd erg wennen is wanneer je hem voor het eerst aan je oor zet, is de ondersteuning voor een fatsoenlijke stylus toch echt wel helemaal top. Hoewel de originele Note nog geen concurrentie heeft gezien, werd het wel tijd voor een vervanger. De Samsung Galaxy Note II.

Unboxing

In de doos van de Galaxy Note II vinden we een handleiding, een USB kabel met netstroom adapter, de accu, oordopjes en natuurlijk verschillende maten eargels voor de oordopjes. De stylus zit al in de Galaxy Note II. Wil je precies weten hoe alles verpakt zit, check dan de hele unboxing.

Samsung doet een Apple’tje

Hoewel Apple nog steeds haar best doet om Samsung producten op basis van uiterlijk de deur te wijzen, is het wel grappig om even naar de netstroom adapter en het bijgeleverde USB snoer te kijken. Nee, het is geen kopie, maar het heeft wel iets Apple-achtigs. Toch?

Design

Ik ontving van Samsung de zwarte uitvoering van de Samsung Galaxy Note II. Het materiaal is op exact dezelfde wijze behandeld als de blauwe Galaxy S III van Samsung. Dit geeft de Note II voor mijn gevoel een extreem zakelijk uiterlijk. Dat de achterkant van plastic is, maakt met deze afwerking echt niet meer uit. De Note II is gewoon echt mooi geworden.

Specs

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy Note II vinden we een snelle quad-core 1.6 Ghz (dus sneller dan de Note 10.1 tablet) CPU met maarliefst 2GB aan RAM geheugen. Grafische ondersteuning komt van een snelle Mali-400MP GPU. Dit alles drijft het 720x1280 pixels tellende Super AMOLED display van 5.5 inch aan. Met een resolutie van 267 pixels per inch is dat net iets minder scherp dan de Galaxy S III, maar het verschil is nauwelijks merkbaar. Het scherm wordt beschermd door Gorilla Glass 2.

Android

De Galaxy Note doet het met Android 4.1.1. Bij het aanzetten kreeg ik wel meteen een update naar een nieuwe build. Dat wil zeggen, geen grote update met nieuwe features, maar enkel wat bugfixes. Prima. Natuurlijk is de interface op basis van Samsung’s TouchWiz UI. Je hebt in totaal 8 homescreens om doorheen te bladeren. Ruimte genoeg voor al je widgetwensen dus ;-).

S Pen

Naast het 5.5 inch scherm, speelt de S Pen natuurlijk een enorm belangrijke rol voor de Galaxy Note II. Met deze pen is het mogelijk om notities te maken en gewoon leuke tekeningetjes bij elkaar te krabbelen. Het leuke is dat hij ook reageert op druk waardoor het schrijven in de Samsung apps erg natuurgetrouw werkt. Met de knop op de S Pen beschik je ook over de functie van een rechtermuistoets op het toestel. Dit geeft je veel meer mogelijkheden om met het toestel te werken.

Camera

De Samsung Galaxy Note II zal lang niet alleen worden gebruikt om aantekeningen op het scherm te maken. Foto’s zijn ook erg belangrijk voor deze smartphone. Dat is dan ook de reden dat Samsung er een mooie 8 megapixel camera met LED Flash in heeft gelegd. De camera is voorzien van geotagging en andere leuke features. Daarnaast kan hij in Full HD filmen met 30 frames per seconde. Aan de voorkant zit nog een 1.9 megapixel camera voor videogesprekken. Hieronder twee voorbeeld foto’s.

Conclusie

Ben je fan van de stylus, dan zal het duidelijk zijn dat de Note II een smartphone is die zeker bij je zal passen. Bellen met de Note II blijft in het begin vreemd aanvoelen, maar dat is een offer dat je uiteindelijk graag maakt om van de voordelen van het grote scherm en de S Pen gebruik te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker groot scherm
  • Zeer snel
  • Fantastische S Pen
  • Goede camera

THE BAD

  • Geen
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram