Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • De eerste Android die boven de iPad uitstijgt
  • Ideaal, die S-Pen!
  • Hij reageert lekker snel
  • Voelt licht aan

THE BAD

  • Geen

Kortgeleden lanceerde Samsung de Galaxy Note 10.1. Een tablet die Android als platform naar een hoger niveau moet tillen. Vandaag vertellen wij je of dit is gelukt.

Unboxing

De Samsung Galaxy Note 10.1 bevat ongeveer alle accessoires die je bij een tablet uit deze categorie zou wensen. Ben je benieuwd wat er allemaal in de doos zit? Lees dan de hele unboxing.

Uiterlijk

Het eerste dat opvalt, is niet alleen het 800 x 1280 pixel (149 pixels per inch) 10.1 inch Super AMOLED display van de Galaxy Note 10.1, maar ook de aanwezigheid van stereo speakers naast het display. Iets dat we nog veel te weinig bij tablets terug zien.

Rechtsonder vinden we de S Pen, De stylus die de Note 10.1 een voorsprong op de concurrenten geeft. Niet dat je voor de iPad e.d. geen stylus kunt kopen, maar de S Pen heeft gewoon een comfortabele, dunne punt. Daarnaast bevat hij een optieknopje waardoor je een soort van rechtermuistoets aan het systeem toevoegt. Ideaal.

Werken met de S Pen

Die rechtermuistoets geeft je de mogelijkheid om in het hele systeem extra opties te openen. Daarnaast is het gemakkelijk om screenshots te maken en daar weer aantekeningen op te plaatsen. Denk aan een kaartje van Google Maps waar je met pijlen zelf een route op kunt tekenen. Of een screenshot van een andere app. Ja,dit is het comfort dat ik zelf altijd in een tablet heb gemist.

Het SIII Gevoel

Eerder dit jaar lanceerde Samsung de Galaxy S III. Een smartphone die puur op gebruiksgemak is ontwikkeld. Deze zat dan ook bomvol handige features. Op de NFC mogelijkheden na, kom ik veel van deze features ook weer tegen in de Note 10.1. Dat maakt de Note één van de meest gebruiksvriendelijke tablets die ik in mijn handen heb gehad.

IR Blaster

Ook handig in de Note 10.1 is de aanwezigheid van een IR Blaster. Je kunt de Note 10.1 met de bijgeleverde software dan ook als interactieve afstandsbediening gebruiken. De app die erbij zit bevat al behoorlijk wat instellingen voor verschillende apparaten. Settopboxen van kabelaanbieders kon ik helaas niet vinden.

Specs

Onder de motorkap van de Galaxy Note 10.1 vinden we een quad-core 1.4 Ghz CPU met maarliefst 2GB RAM. Dat is dus snel, en multitasken zonder problemen. Niet alleen in de theorie, maar ook in de praktijk.

De hoeveelheid opslagruimte hangt een beetje af van wat je aankoopt. In Nederland zal dat in de meeste gevallen 16GB zijn. Een beetje krapjes, maar er zit een MicroSD slot in de Galaxy Note 10.1. Dat los je dus gemakkelijk zelf op.

Camera

Voor iedereen die het fijn vindt om met een tablet te fotograferen, bevat de Galaxy Note 10.1 een 5 megapixel camera. Goed genoeg voor het kleine werk, maar ik zou hem zelf niet voor de vakantiefoto’s gebruiken.

Conclusie

Ik ben nooit een echt groot fan geweest van Android tablets. De meesten zijn echt gewoon grof uitgevallen smartphones. De Galaxy Note 10.1 tilt Android als tablet platform naar nieuwe hoogten. Dat komt hoofdzakelijk door de aanwezigheid van de S Pen. Dit voegt zo ontzettend veel functionaliteit toe, dat ik hem echt mis wanneer ik weer achter mijn iPad zit. Als ik op dit moment zou moeten kiezen, zou ik het wel weten. De Note 10.1 heeft me bekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.