Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Review: Russell Hobbs Mini Classic Waterkoker

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig Brits design
  • Razendsnelle waterkoker
  • Handig draaibaar basisstation

THE BAD

  • Anti-Kalk filter is slecht ontworpen
  • Mini embleem is geprint

Met het gevoel van de klassieke witte minicooper, heeft Russell Hobbs de Mini Classic Waterkoker ontworpen. De waterkoker past daarmee prima in dezelfde lijn als het koffiezetapparaat waar ik het vanmorgen nog over had.

Unboxing

De Mini Classic Waterkoker van Russell Hobbs komt met een los basisstation en een losneembaar anti-kalkfilter. Verder bevat de doos geen accessoires.

Design

Mini is Brits en dat straalt deze waterkoker ook uit. Brits van top tot teen en dat leent zich voor bijna iedere keuken. Een slimme keuze van de ontwerpers van de waterkoker. Kijk je erin, dan zul je niet met een lelijk verwarmingselement geconfronteerd worden. Deze zet netjes onder de bodemplaat verwerkt. Zo zie ik het graag. Ook nu weer heeft Russell Hobbs gekozen voor een geprint Mini embleem in plaats van een echte. Jammer…

Specs

De Mini Classic Waterkoker heeft een capaciteit van 1.7 liter en is voorzien van een 3 kilowatt verwarmingselement. Dat is uitzonderlijk hoog voor een waterkoker. Het anti-kalkfilter is afwasbaar. Het snoer is op te rollen in het basisstation waardoor je weinig last hebt van overtollige kabels.

Gebruiksgemak

Tjah, waterkoken… daar kan natuurlijk weinig aan fout gaan. Je zet de waterkoker op het basisstation en drukt de knop onder het handvat omlaag. Daarna heb je, zeer snel, kokend water. Om eerlijk te zijn, heb ik nooit snellere waterkokers in huis gehad dan deze van Mini.

Een ander stukje slim design zit in het basisstation van de waterkoker. In tegenstelling tot vele anderen, is deze namelijk rond. Het voordeel is dat je hem dus altijd goed plaatst. Slim bedacht van Russell Hobbs.

Het enige dat minder goed werkt is het anti-kalk filter. Deze is behoorlijk grof en sluit niet goed aan op de vorm van de tuit. Hierdoor zal voldoende kalkhoudend water langs het filter stromen. Deze hadden ze wat mij betreft net zo goed niet kunnen plaatsen.

Schoonmaken

Schoonmaken is bij een waterkoker nauwelijks nodig. Je kunt natuurlijk het anti-kalkfilter schoonspoelen, maar deze heb ik gewoon uit het apparaat weggelaten omdat het toch weinig nut heeft. Af en toe ontkalken is het enige dat je dus echt even moet doen. Volg hiervoor de instructies van het betreffende schoonmaakmiddel.

Varianten

Ook de Mini Classic Waterkoker is niet helemaal uniek in het assortiment van Russel Hobbs. Mocht je dus wel een snelle koker willen, maar niet het iconische design, dan heb je de keuze uit een aantal varianten. Net als het koffiezetapparaat uit de Mini collectie is deze ook te koop in de Purple Passion (14962-56) en Jungle Green (18337-56) series.

Conclusie

Een sneller waterkoker heb ik nog niet in huis gehad, maar verder valt er natuurlijk weinig te verbeteren, of te verknallen. Oké, jammer dat het Mini embleem niet een echt embleem is en dat het anti-kalk filter qua vorm niet klopt waardoor die niet echt effectief is. Toch zijn dat de enige puntjes die deze waterkoker weet te verliezen.

Beschikbaarheid

De Mini Classic Waterkoker (18515-56) van Russell Hobbs ligt in de betere kookwinkels. Hij kost €69,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.