Review: Russell Hobbs Allure Ball Chopper

Een product met de naam Ball Chopper zal niet bij iedere man fijn in de oren klinken. Toch zet keukenmachinemaker Russell Hobbs deze blender op de markt. Alleen al om de naam moesten wij hem echt even testen :-).

Unboxing

In de doos van de Allure Ball Chopper vinden we een standaard (zwarte ring) om de blender op te plaatsen. We vinden een hakmes en een klopper, het tweedelige reservoir en natuurlijk de motorunit van de Ball Chopper.

Uiterlijk

De Ball Chopper komt uit de Allure-lijn van Russell Hobbs. Het uiterlijk is van geborsteld metaal waarin het logo is gestampt. Bovenop de motorunit vinden we de enige knop die het apparaat rijk is. De knop om hem in werking te zetten. De Ball Chopper is niet het eerste product uit deze lijn. Eerder keken we al naar de peper en zoutmolen van Russell Hobbs.

Specs

Het netsnoer van de Ball Chopper is 75CM lang. Het reservoir heeft een inhoud van 500ml en de motor trekt 300 watt.

Gebruiksgemak

Dat Russell Hobbs met de Allure Ball Chopper een opvallende blender in de markt heeft gezet mag duidelijk zijn, maar hoe is hij in gebruik? Het 500ml reservoir onder de machine is zeer geschikt voor het kleine hak- en klopwerk. Ook smoothies en soepen zijn in de Ball Chopper te bereiden, maar in kleine hoeveelheden. Denk echt aan eenpersoonsporties.

Zoals boven al vertelt, gaat de bediening via de enige knop die erop zit. Druk je hem in, doet de motor haar werk. Laat je los, dan stopt hij. De motor draait ook alleen als hij op het reservoir zit. Daarmee is de Allure Ball Chopper ook veilig voor gebruik bij kinderen.

Hoewel ik het design van de Allure Ball Chopper helemaal geweldig vindt, neemt hij wel wat meer plaats in dan een reguliere blender. Je moet de motorunit namelijk van het reservoir verwijderen wanneer je deze wilt openen. Het prachtige design heeft dus een kleine prijs. Buiten dit gegeven, heb ik niks te klagen. Het machientje doet gewoon netjes wat hij moet doen.

Schoonmaken

De Russell Hobbs Allure Ball Chopper is een verbazingwekkend schoon apparaat. Doordat het voedselreservoir volledig gesloten is, kun je tijdens het gebruik gewoon niet knoeien. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat vocht niet langs de schacht de motor in kan lopen omdat de motor aan de bovenkant zit. Je moet dus wel heel knap bezig zijn wil je de motorunit vervuilen.

Voor wat betreft het reservoir, het deksel en de bak kunnen beiden gewoon in de afwasmachine. Dat geldt ook voor het mes en de roomklopper.

Conclusie

De Allure Ball Chopper van Russell Hobbs is een prachtig stukje design voor in de keuken. Door het geringe reservoir is het een blender die misschien niet geschikt is voor grote gezinnen. Niet als je ambitieus bent in de keuken tenminste.

Beschikbaarheid

De Russell Hobbs Ball Chopper (18272-56) is verkrijgbaar in de betere kookwinkel. Hij kost €59,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Review: Russell Hobbs Allure Ball Chopper”

  1. Sinds een tijdje gebruik ik de Russel Hobbs Ball Chopper. Een lange naam, maar wat een geweldig apparaat! Het werken ermee bevalt prima! Het apparaat neemt je al het vervelende werk uit handen. Geen tranende ogen meer na het snipperen van een uitje, geen snijplank meer vol met fijngehakte groenten. Het is ook snel en gemakkelijk weer schoon te maken, niks geen geknoei, kortom een echte aanwinst.

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig design
  • Blijft mooi schoon
  • Chopper en klopper

THE BAD

  • Neemt tijdens gebruik wat meer ruimte in dan verwacht
Dennis van Dijk
Mijn passie zit in muziek en entertainment. Deze passie draag ik graag sinds 2012 uit op GadgetGear.nl.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram