Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Allure Twist’N Shake Peper- & Zoutmolen

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Twee grote kruidenreservoirs
  • Twee snelle molens

THE BAD

  • Één veel te kleine knop

Je ziet ze steeds vaker, automatische peper- en zoutmolens. Echt vernieuwend zijn ze over het algemeen niet en meestal koop je er twee. Één voor die heerlijke peperkorrels en één voor grote zoutkristallen. Niet dat zout echt lekkerder gaat smaken, maar het gaat om de sensatie ;-). Met de molen uit de Allure serie pakt Russell Hobbs het anders aan. Deze lijkt één brok techniek en innovatie in de keuken te brengen.

Unboxing

In de doos van de Allure Twist’N Shake Peper- & Zoutmolen van Russell Hobbs treffen we naast de zoutmolen ook een standaard en een nog best dikke handleiding aan. Russell Hobbs heeft ervoor gekozen om de molen zonder batterijen te leveren. Je moet dus zelf voor vier penlites zorgen. Wat ons betreft is het een beetje uit de tijd om niet standaard een eerste setje bij te leveren.

Ingebruikname

Om de molen in gebruik te nemen, moet je hem vullen. Met peper, zout en dus batterijen. De kruidenreservoirs komen gemakkelijk los wanneer je ze ten opzichte van het handvat draait. Aan één zijde zie je een metalen beugel. Door die omhoog te trekken komt de motorunit uit het handvat. Nu kun je er gemakkelijk 4 batterijen in plaatsen.

Nadat je de motorunit terug in de molen hebt geschoven is het tijd om de reservoirs met kruiden te vullen. Het eerste dat opvalt, is het formaat van de reservoirs. Die zijn groter dan menig andere molen die ik in de handen heb gehad. Comfortabel, want dan hoef je ze natuurlijk ook niet vaak bij te vullen ;-).

Malen

Je zou verwachten dat Russell Hobbs zicht er misschien wat gemakkelijk af zou kunnen maken door de motor op een centrale as aan te sluiten en dan beide kanten van de molen tegelijk te laten malen. De kont die omhoog wijst komt immers toch niets uit…. Fout! Het zijn echte uitslovers. Ze hebben namelijk een systeem gemaakt dat detecteert welke kant naar boven wijst. Hierdoor is alle kracht van de motor beschikbaar op de kant die je ook daadwerkelijk wenst te gebruiken.

Hoewel ze heel goed hebben nagedacht over het maalsysteem, hebben ze voor mijn gevoel wel een klein dingetje over het hoofd gezien. De knop die je moet indrukken is namelijk relatief klein. Daarnaast moet je hem ook echt een paar millimeter indrukken. Door de metalen rand voelt dat niet echt lekker aan.

De molen is in staat om zowel een grove als een fijne maling te doen. Onder de molen kun je de opening van het maalsysteem verder open of verder dicht draaien. Vooral bij het malen van zout is dat erg belangrijk. Het maalsysteem is namelijk zo groot dat je al snel een waterval van zoutkorrels zal zien. Ook iets wat ik van andere automatische molens niet gewend ben.

Conclusie

Russell Hobbs heeft met de Allure Twist’N Shake Peper- & Zoutmolen een prachtig stukje keukentechniek neergezet. Ze laten zien dat ze heel goed over de mechaniek achter de molen hebben nagedacht. Hierdoor is het zonde dat ze de knop om te malen niet net iets lekkerder hebben laten aanvoelen. Dit is namelijk het enige echte minpuntje aan het hele apparaat. De kwaliteit van de maling en de snelheid is namelijk fenomenaal terwijl de grote van het reservoir ook nog eens weinig aandacht vraagt. Volgende keer beter? Ik hoop het. Ik had ze voor de Allure Twist’N Shake Peper- & Zoutmolen graag een 10 gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.