Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de Netgear N150 Wireless USB Micro Adapter met 3.5 sterren.

The Good
  • Zeer compact
  • Goed bereik
  • WPS-knop
The Bad
  • Updates geven errors
  • Bereik in de Netgear software is niet correct weergegeven


Vandaag bekijk ik de uiterst compacte N150 Wireless USB Micro Adapter van Netgear. Een kleine stick waarmee apparaten via USB op je WiFi netwerk aan kunt sluiten. Het compacte formaat heeft één nadeel, de snelst mogelijke verbinding is WiFi G, maar dat neem ik dan maar voorlief ;-).

Unboxing

In de doos van de N150 Wireless USB Micro Adapter tref ik een aantal boekjes, een installatie CD en de WiFi stick zelf aan. Op de blister van de stick zit een sticker met de waarschuwing dat ikecht eerst de installatie CD moeten draaien. Dat doe ik dan maar.

Installatie

De installatie CD geeft mij de optie om eerst online op updates te controleren. Gezien ik hem installeer op een PC die al via een ethernetkabel op internet is aangesloten, lijkt me dat een prima optie. Error…

Nee, dan toch maar de drivers op de CD zelf gebruiken om de N150 Wireless USB Micro Adapter te installeren. Na een paar seconden vraagt de software mij al om de stick te plaatsen en worden de drivers onder Windows 7 geïnstalleerd. Een vlekkeloze ervaring.

Bereik

Het eerste dat opvalt, is het enorme bereik van de kleine adapter. Tenminste, zo lijkt het. Alle draadloze netwerken hebben een bereik van 4/5. Probeer ik echter verbinding te maken met mijn router, dan gaat het mis. Ik moet dan toch de repeater doe halverwege het pand zit selecteren.

Eenmaal in verbinding met mijn repeater, gaat het helemaal goed met de kleine stick. Wanneer ik mijn NAS benader, weet ik een gemiddelde snelheid van 38MB/s te behalen. Netjes voor een verbinding op G snelheid.

Conclusie

De N150 Wireless USB Micro Adapter van Netgear heeft een beetje moeite tijdens het installeren, maar dat ligt vooral aan het update systeem. Voer je de installatie uit vanaf de bijgeleverde CD, heb je hem in no-time draaien. De verbinding is qua snelheid acceptabel en verrassend stabiel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.