GadgetGear.nl

Ziggo Gaat CloudTV Diensten Aanbieden

UPC heeft tijdens IBC haar nieuwe Horizon platform gepresenteerd, maar dat is lang niet het enige kabelnieuws op de show. Ook Ziggo is namelijk aanwezig met CloudTV. Een nieuw platform waarbij de complete settopbox (of mediabox) in de cloud geplaatst is. Daarmee kan het verplichte kastje in de toekomst weleens verdwijnen.

Het idee van CloudTV is even simpel als geniaal. Iedere Ziggo gebruiker krijgt namelijk een eigen, persoonlijk TV kanaal. Op dit kanaal kijk je eigenlijk live naar het beeld van een HTML5 browser die gehost wordt op één van de servers van Ziggo. De signalen van de knoppen die jij op je afstandsbediening indrukt, worden direct naar de server doorgestuurd waardoor de server meteen kan reageren. Zeg maar een soort van OnLive, maar dan voor TV On Demand diensten.

Het mooie van deze strategie is dat je enkel nog een digitale TV ontvanger nodig hebt die in staat is om signalen van de afstandsbediening door te geven. Laar deze techniek nou onder anderen in de CI+ specificatie zitten. Met andere woorden, alle Ziggo gebruikers met een CI+ module of een settopbox zijn in theorie in staat om van CloudTV gebruik te maken.

Beschikbaarheid

Wanneer het platform komt is nog onduidelijk. Op de IBC draait al wel een beta van dit systeem, maar Ziggo heeft nog geen planning vrijgegeven. Wel spreekt Ziggo van een lancering in de nabije toekomst. Deze lancering zal eerst op de eigen Humax boxen plaatsvinden en later uitrollen naar alle CI+ ontvangers en TV’s.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.