Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: The Darkest Hour 3D (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Vermakelijk verhaal
  • Leuke, onbekende, cast
  • Pakket bevat ook de 2D en DVD versies
  • Survivors is een erg leuke bonusfilm

THE BAD

  • Verhaal blijft een beetje oppervlakkig

Het is weekend, en wat ons betreft tijd voor een goede film. Deze week bekeek ik voor jullie de nieuwste creatie van Chris Gorak. De film The Darkest Hour 3D. Een film waarin de aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens die uit zijn op onze mineralen. Een film die zich ook nog eens in een zeer bijzondere wereldstad afspeelt: Moskou.

Uitrusting

Maar eerst, de The Darkest Hour 3D, wat krijg je nou wanneer je de film koopt? In de doos van The Darkest Hour 3D vinden we niet alleen de Blu-Ray 3D schijf, maar ook een Blu-Ray met de 2D versie van de film en de extra’s. Daarnaast zit er een kartonnen hoesje in met de DVD van de film. Ook de DVD bevat extra’s, maar dit is gelimiteerd tot de verwijderde scènes.

Het Verhaal

Het verhaal van The Darkest Hour 3D speelt zich af in Moskou. Twee internetondernemers, Sean en Ben, komen vanuit Amerika naar deze metropool in de hoop een lokale versie van hun social media site te mogen lanceren en zo binnen te lopen.

Wanneer ze aankomen bij hun Zweedse zakenpartner, blijkt dat de twee niet welkom zijn. Sterker nog, ze komen er achter dat de Russen aan een kopie van de site werken. Om dit alles van zich af te zetten, besluiten de twee te gaan feesten in een lokale nachtclub.

Eenmaal daar, blijkt de Zweed, Skylar, ook aanwezig te zijn. Ook ontmoeten de heren twee studentes die in de stad aan het stappen zijn. Wanneer ineens de stroom uitvalt, en buitenaardse wezens in de stad landen, blijken de vijf op elkaar aangewezen. De buitenaardse wezens veranderen al het leven dat ze vinden namelijk in stof.

Gedurende hun vlucht ontmoeten de vijf met regelmaat nieuwe karakters die meehelpen in de vlucht van, en de strijd tegen de buitenaardse wezens. Zeker wanneer ze zelf wapens in elkaar gaan zetten, kreeg ik tijdens het kijken ook een beetje een soort van Mad Max gevoel.

Extra’s

Zoals gezegd ontvang je bij aanschaf van de 3D Blu-Ray ook meteen een 2D en DVD versie van de film. Hij is dus overal te kijken en dat is mooi meegenomen. De Blu-Ray discs zelf bevatten niet waanzinnig veel extra content, maar wat erop staat is wel heel interessant. Naast de verwijderde scènes, bevat de film ook een documentaire over de special effects en de korte film The Darkest Hour: Survivors.

The Darkest Hour: Survivors

The Darkest Hour: Survivors is een korte film waarin je eigenlijk het vervolgverhaal te zien krijgt. In een minuut of tien, zie je hoe de ontwikkelingen in de film gaan leiden tot een wereldwijd verzet tegen het buitenaardse ras. Het is opmerkelijk om te zien dat de makers van de film niet alleen de moeite hebben genomen om deze toevoeging te maken, maar ook hier een flink budget te steken in de special effects. Dit had bij wijs van spreken een prima uitgediept kunnen worden tot een tweede film. Een enorm waardevolle toevoeging dus.

Conclusie

The Darkest Hour 3D is qua verhaallijn vermakelijk, maar geen film die je jaren bij zal blijven. Dat is mooi, want dan kun je hem nog eens vaker kijken. De special effects in de film zijn wel waanzinnig mooi vormgegeven. Je ziet dat hier veel aandacht voor is geweest. Ook de setting in Moskou is een prima keuze. Ik zit echt niet te wachten op de dertigste invasie van New York.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.