Picture of Giuliano Meraldi
Giuliano Meraldi

Review: Step Up 4 Miami Heat (Film)

Dat de eerste Step Up film een hit in Amerika is geworden, zegt waarschijnlijk meer over de Amerikanen dan over de kwaliteit van de film. Die was namelijk niet al te best. Sindsdien heeft Step Up 3D de lat voor dansfilms hoog weten te leggen. Kan Step Up 4 hier nog overheen?

Toegegeven: Dansfilms kijk je nooit voor het verhaal. Zo is een dansfilm nooit compleet zonder een bloedmooie dame in de hoofdrol en een onvermijdelijke romance tussen haar en de geïntroduceerde jonge danser. Maar dat doet er verder niet toe, want de choreografie voert de boventoon. Step Up 3D wist de kijker te boeien met spectaculaire dansscènes en heeft daarmee bewezen dat er nog leven in het genre zit.

Step Up 4 Miami Heat volgt het verhaal van Sean en zijn dansteam, welke doormiddel van het uitvoeren van Flashmobs probeert hoge kijkcijfers op YouTube te genereren voor een sponsorwedstrijd. Het gegeven om de choreografie te gebruiken voor Flashmobs, blijkt een schot in de roos. Niet alleen speelt het slim in op het digitale tijdperk, maar het zorgt ook voor veel afwisseling in locaties en bijbehorende dansstijlen. Hierdoor ben je na elke dansscène nieuwsgierig naar de volgende Flashmob, waardoor de verveling nooit toeslaat.

Het verhaal gaat geen Oscars binnenslepen, maar is onderhoudend genoeg om een goede basis te vormen voor al het moois dat de kijker voorgeschoteld krijgt. Het helpt daarbij zeker dat de acteurs – die de basis voor de dansgroep vormen – een prima prestatie neerzetten binnen het genre.

Step Up 4 bewijst dat je geen dansliefhebber hoeft te zijn om deze film te waarderen. De film weet makkelijk Step Up 3D te overtreffen en is tot nu toe de meest originele dansfilm van het moment. Ook bekend als Step Up Revolution.

Cijfer 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.