Philips Lanceert de Fidelio Wireless Hi-Fi Lijn

Tijdens haar najaarsshow presenteerde Philips de nieuwe Fidelio Wireless Hi-Fi lijn. Een lijn waarin draadloos genieten van muziek centraal staat via de nieuwe A-series luidsprekers.

De Fidelio-lijn van Philips bestaat uit de beste audio producten die het bedrijf te bieden heeft. Dit komt onder anderen door het Golden Ears programma van Philips. Speciale, getrainde, luisteraars moeten de producten goedkeuren voor ze op de markt komen. Daarbij wordt de kwaliteit van de Fidelio producten afgezet tegen de kwaliteit van de concurrent.

De nieuwe speakers die Philips in de Fidelio-lijn presenteert zijn allemaal voorzien van ondersteuning voor WiFi en DLNA. Via een speciale app is het mogelijk om via jouw smartphone of tablet media naar de speakers te sturen. Vanuit één app is de muziek in meerdere ruimten in te stellen, zelfs met playlists. Daarnaast bevatten de speakers knoppen om het volume te bepalen en (indien er geen tablet voor handen is) om een radiostation via internet te streamen.

Voor de aansturing van de speakers heeft Philips voor zowel Android als iOS smartphones en tablets de AirStudio app gelanceerd. De app biedt ook ondersteuning voor Spotify.

Fidelio A9-Series Wireless Hi-Fi Speakers

De nieuwe A9-series is de crème-de-la-crème in de nieuwe range van Philips. De speakers hebben onderling één snoer nodig, maar dan heb je ook een prachtig stereogeluid. In de demo die ik afgelopen week kreeg was het geluid uit de speakers krachtig en zuiver. Dit komt mede door de afwerking van echt hout. De speaker lijken het best tot hun recht te komen in de hoeken van de kamer.

Fidelio A5-Series Wireless Hi-Fi Speakers

De middenklasser onder de draadloze speakers is de Fidelio A5. Door gebruik van zwart plastic en zwarte stof valt de speaker niet op. Dit in tegenstelling tot het geluid dat eruit komt. De speakers bieden een volledig klankbeeld en kunnen als stereo en mono speaker worden ingezet.

Fidelio A3-Series Wireless Hi-Fi Speakers

De A5 te duur? Dan heeft Philips de A3 nog. Een speaker waar tijdens de demo de lage tonen toch een beetje leken te ontbreken. Leuk voor in de schuur of op zolder, maar niet in de huiskamer. Als je toch aan het sparen bent, spaar even door voor de A5 ;-).

Fidelio A2 Wireless Hi-Fi Receiver

Met de Fidelio A2 Receiver bouw je zonder al te veel moeite een draadloos home entertainment systeem op basis van jouw eigen speakers. De receiver bevat een klasse D versterker van 2X 50 Watt.

Fidelio A1 Wireless Hi-Fi Link

Heb je al een prachtig Hi-Fi system? Dan hoef je die niet op marktplaats te zetten. Met de A1 Wireless Hi-Fi Link van Philips kun je alle mogelijkheden van de AirStudio app aan je bestaande geluidsset toevoegen. Via een aantal sneltoetsen navigeer je zonder al te veel moeite naar je favoriete radio stations.

Beschikbaarheid

De Fidelio Wireless Hi-Fi Link A1 gaat €149,99 kosten. Voor de A2 receiver betaal je €299,99. De A3 speaker gaat €249,99 kosten. De A5 €349,99 en de prachtige A9-set schuift voor €549,99 over de toonbank. Deze apparaten liggen allemaal op 1 november in de winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments on “Philips Lanceert de Fidelio Wireless Hi-Fi Lijn”

 1. Een leuk lekker lui op de bank product met goed geluid!

  Wij hebben deze fraaie Fidelio A5 nu 2 weken in huis en zijn dagelijks aan het "spelen" met dit op papier geweldige apparaat. Het installeren was even lastig, maar uiteraard wel gelukt. De AW5000 moet in het wifi netwerk worden gehangen en dat blijkt soms erg moeilijk. Wij hebben een wifi netwerk met 2 vista laptops, 2 android tablets, 2 android smartphones 2 windows 7 desktops en een WII spelcomputer. Hierdoor is ons netwerk vaak druk bezet, en als we dan ook nog de Fidelio aanzetten dan loopt de Fidelio zeer regelmatig vast.
  Het geluid is echt erg goed. Het blijft natuurlijk geluid wat vanuit 1 plek komt, maar goed dat weet je als je dit product aanschaft.
  Het grootste probleem van deze Fidelio AW5000 is in onze ogen de software waar het systeem op draait. Daarnaast heeft Philips nog wel wat werk bij het tweaken van de Air Studio App. Deze kinderziektes zijn echter op te lossen met software updates dus dat gaat vast goed komen:-)

  Kortom de A5 is een mooi apparaat met een mooi geluid en een nog wat slome app die nog verbetert moet worden. Positieve punten: goed geluid, lekker lui op de bank bedienen, erg mooi strak design, te bedienen met verschillende apparaten, alleen een stroomkabel.
  Negatieve punten: app is te sloom en reageert secundair, systeem nog niet stabiel qua software.

 2. Zo, na mijn reactie hier op 10/12 is er weer veel gebeurd. We hebben met Philips gesproken. Philips is dus geïnteresseerd in de tevredenheid van zijn klanten ze hebben ons uit eigen initiatief gebeld over wat er aan de hand is en of ze ergens mee konden helpen. Wij zijn hier echt heel erg blij mee want er wordt dus duidelijk wat gedaan met de opmerkingen in de verschillende reviews over de AW5000. Een erg fijn idee, vinden wij!

  We zijn ondertussen al 3 weken aan het testen en moeten onze mening natuurlijk ook bijstellen indien dit het geval is:-)
  Voor ons zijn er nog een paar negatieve punten die nog opgepikt dienen te worden:
  1) je moet heel veel geduld hebben (niet mijn beste karaktertrek zal ik maar zeggen) omdat de App erg langzaam is. Als je bijvoorbeeld “volgende nummer” aanklikt kan het even duren voordat het volgende nummer ten gehore wordt gebracht. Dus, even rust, het gebeurd nl wel, maar niet direct bij het aanklikken van de knop.
  2) Bij hele grote muziekmappen is het bij ons minder stabiel dan bij mappen met bijvoorbeeld 15 mp3tjes.
  3) Bij het communiceren van de telefoon/tablet met de AW5000 gebruikt de App ontzettend veel stroom. Hierdoor is na 2 uur je telefoonaccu volledig leeg getrokken.

  Alles samengevat worden we steeds een klein beetje meer enthousiast over de Fidelio! Ik denk echt dat je het systeem en zijn mogelijkheden ook een beetje moet leren kennen. De App is nog steeds wat sloom, maar Philips heeft ons beloofd dat hieraan wordt gewerkt dus ik heb er vertrouwen in dat dit dan ook gebeurd.
  En waar krijgt de Fidelio ook zonder updates en aanpassingen een 10 voor? Het geluid!!! Wij wonen in een soort glazen huis, een loft appartement met een woonkamer van 100m2, 2 wanden beton en 2 wanden van glas van boven tot beneden, met een plafond hoogte van 3.10m, en geen gordijnen enz. Kortom, weinig geluid-absorbers en een hol geluid, normaal gesproken. En dit geluid, …hoe krijgen ze het voor elkaar? Wij hebben alle stereo-onderdelen van ons huidige systeem, bij elkaar gezocht en getest voor het beste geluid in onze “muziekonhandige” ruimte. En nu heeft Philips dit alles in 1 box geperst en hebben we een bijna hetzelfde geluid met 1 box. En de prijs van onze installatie is het 10voudige van de Fidelio! Dat hebben ze dus wel heel goed gedaan, zeker als je weet dat het geluid natuurlijk wel uit 1 kant komt t.o.v. een aantal speakers op een gewone installatie! Daarin heeft Philips dus nu al gescoord! Tot slot luisteren we ondertussen heerlijk verder naar The Clash “should i stay or should i go” en denken we aan Taylor Swift’s – Stay Stay Stay:-)

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram