Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Marantz Introduceert de SR7007 AV Receiver

Marantz heeft haar nieuwe SR7007 gepresenteerd. Het gaat om een nieuw topmodel onder de AV receivers en bouwt voort op het succes van de SR7005 die Marantz eerder op de markt bracht.

Hoewel de SR7007 op het eerste gezicht alleen van een display in patrijspoort-stijl lijkt te zijn voorzien, bevat deze een uitgebreider display achter de bedieningsklep. Hoewel de versterker is voorzien van een USB aansluiting om je iPod op aan te sluiten, vergeet Marantz ook de platenspeler niet. De receiver beschikt dan ook over een speciale Phono MM ingang. De receiver kan ook met het internet worden verbonden via een ethernet kabel.

Doordat de receiver op het netwerk aangesloten kan worden, is deze ook zichtbaar voor alle AirPlay ondersteunende iDevices en computers. De SR7007 kan schakelen tussen 7 HDMI kanalen waarvan één beschikbaar achter de voorklep. Naast ondersteuning voor 3D, kan de versterker ook al met 4K beelden overweg, de opvolger van Full HD. Om het allemaal af te maken is het beeld uit te voeren via drie HDMI uitgangen. Gelijktijdig een TV, een Beamer en een Recorder aansluiten mag dus geen probleem zijn.

De receiver is uitgerust met HDAM-voorversterkers en kan in een vermogen voorzien van 7x 125Watt (8 Ohm). Het signaal dat via USB binnenkomt wordt via de M-DAX2 processor verbeterd. MultiEQ TX moet de luisterruimte helpen te optimaliseren. Een automatische uitschakelfunctie beperkt het energieverbruik van de receiver.

Beschikbaarheid

De Marantz SR7007 is nu al verkrijgbaar. Hij is er in het zwart en zilver. De vraagprijs voor de SR7007 bedraagt €1.599.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.