Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

IFA: Jabra Introduceert haar Eerste BT Speakers

Jabra heeft tijdens de IFA haar eerste draadloze muziekspeaker geïntroduceerd. Jabra maakte eerder al stereo hoofdtelefoons op basis van bluetooth audio streaming. Met deze speakers nemen ze letterlijk een stap in een nieuwe richting.

Letterlijk een stap omdat de speakers duidelijk zijn geïnspireerd door wandelschoenen. De speakers staan namelijk op een dikke zool en de naam van de speaker is de Solemate geworden. Op die zool staat een speaker met twee tweeters en een subwoofer. De zool is dan ook functioneel omdat die voorkomt dat de speaker van de tafel trilt wanneer je muziek met een diepere bass aan het luisteren bent.

In de zool zie je trouwens een draad lopen. Dit is een kabel die je kan gebruiken om apparaten via een 3.5mm jack plug aan te sluiten. Daarnaast is het ook mogelijk om apparaten via USB aan te sluiten. Ten slotte kan je er natuurlijk voor kiezen om Bluetooth te gebruiken.

Naast dat de speaker er rugged uit ziet, blijkt hij ook echt tegen een stootje te kunnen. Hij is bestand tegen stof, zweet (je mag hem dus onder de okseltjes dragen) en stoten. Een extra stevige beschermhoes brengt het laatste stukje veiligheid met zich mee terwijl je hem in de hoes ook makkelijk mee kan nemen.

Beschikbaarheid

De Solemate verschijnt in een witte- en zwarte uitvoering. Hij ligt halverwege september in de winkel en gaat €179 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.