Picture of Giuliano Meraldi
Giuliano Meraldi

Eizo kondigt nieuwe ColorEdge monitoren aan

Voor wie niet genoegen neemt met ‘oké’ of ‘prima’ computermonitoren, kondigt Eizo de nieuwe ColorEdge serie aan. Deze serie bestaat uit modellen voor instap- tot professioneel gebruik.

De nieuwe monitorseries van Eizo zijn verdeeld in 3 categorieën:

CG series

De nieuwe CG serie volgt de oude serie op en is gericht op professionals in fotografie, videobewerking, post-productie en andere grafische werkzaamheden waar een absoluut accurate weergave van je monitor een vereiste is.

Deze monitoren zijn beschikbaar in een 24- en 27-inch model respectievelijk genaamd de ColorEdge CG246 en de ColorEdge CG276. Beide modellen zijn voorzien van een ingebouwd automatisch kalibratieapparaat, een breed kleurenspectrum, meegeleverde kalibratiesoftware, een kap tegen directe lichtinval en verschillende instellingen voor bekende uitzendformaten.

CX series

De CX serie zijn nieuwe middenklasse modellen gericht op professionals met een lager budget. Het bevat niet de automatische kalibratie van de duurdere CG serie, maar wel een correctie systeem dat de kleuren blijvend corrigeert nadat de monitor met een externe kalibratiesensor is afgesteld. Deze monitor dekt een groot deel van het AdobeRGB kleurenspectrum. De kalibratiesoftware en de kap tegen lichtinval zijn optioneel.

De bestaande modellen in deze serie zijn de 27-inch ColorEdge CX270 en de 24-inch ColorEdge CX240.

CS series

De CS serie zijn nieuwe instapmodellen gericht op fotografen, videobewerkers en designers. Dit model bestaat vooralsnog alleen uit een 23-inch ColorEdge CS230 model en beschikt net als de CX serie ook over een kleurencorrectiesysteem, maar dekt alleen het standaard gebruikte sRGB kleurenspectrum. Aangezien dit voor nagenoeg alle foto’s, films en games de standaard is, zal het voor velen geen beperking zijn.

Technologieën

Verder kennen de Eizo CG en CX series ten opzichte van de oudere modellen een reductie in opwarmtijd van 30 tot 7 minuten en kennen ze beiden Eizo’s DUE (Digital Uniformity Equalizer). Dit zorgt voor een egale verdeling van de achtergrondverlichting, zodat er geen kleurenafwijking over het gehele scherm zichtbaar zal zijn. Deze techniek houdt nu ook de kleurentemperatuur en de helderheid stabiel in omgevingen waar dit kan variëren (denk aan een fotosessie buiten). De CS serie kent ook de DUE techniek, maar gebruikt dit alleen om de uniformiteit te verbeteren.

Verder zijn de monitoren van het volgende voorzien:

– DVI-I, HDMI en DisplayPort aansluitingen
– 2x USB-ingangen en uitgangen
– 10-bit kleurenweergave via DisplayPort
– Ergonomische voet die een kantel, draai, portret en hoogteafstel functie hebben
– 3D Look-Up Table voor betere gradaties en een kleurenemulator voor de CG serie
– 1080p/24Hz weergave voor de CG serie
– Interlaced en Progressive Scan conversie voor CX en CG modellen
– Loodvrij LED achtergrondverlichting voor de CG246, CX240, en CS230 modellen
– Vijf jaar fabrieksgarantie inclusief de LCD-panelen en een 12 maanden pixelgarantie voor de CG serie

Prijzen en beschikbaarheid zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.