Arjan Olsder
Arjan Olsder

Canon Lanceert de EOS 6D

Canon heeft vandaag de EOS 6D aangekondigd. Deze nieuwe DSLR (Digitale Spiegelreflex) meet zo groot als de EOS 60D, maar bevat wel een full-frame 20,2 megapixel CMOS sensor.

Canon positioneert de nieuwe EOS 6D als het ideale instappunt voor iedereen die met full-frame fotografie wilt starten en werkt met alle EF-objectieven van Canon. Het is ook de eerste DSLR van Canon die standaard over Wi-Fi (met DLNA) en GPS beschikt. Geen gerotzooi met accessoires dus.

De camera schiet foto’s van ISO 100 tot 25.600, maar dat is uitbreidbaar tot 50 – 102.400. Daarnaast beschikt de EOS 6D over een nieuwe 11-punts autofocus. Om te voorkomen dat je scheve plaatjes schiet, is de zoeker uitgerust met een digitale waterpas.Voor beeldverwerking heeft Canon ervoor gekozen om er een DIGIC 5+ sensor in te leggen. Net als met de recent gelanceerde 650D is het ook mogelijk om direct HDR foto’s te schieten.

Beschikbaarheid

De nieuwe EOS 6D is in december in de winkel te vinden. De body gaat voor €2029 over de toonbank. Met een 24-105mm IS kitlens erbij betaal je €2849.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.