Arjan Olsder
Arjan Olsder

Canon Komt met Nieuwe Powershots

Canon heeft vandaag ook nog een nieuwe serie PowerShot camera’s aangekondigd. Een opvallende verschijning is de nieuwe G15 met een diafragma van f/1.8. Deze camera ligt qua specs dicht tegen de nieuwe G1 van BenQ aan.

PowerShot G15

De G15 bevat een zeer lichtsterke f/1.8-2.8 lens met 5X optische zoom. Canon heeft er een 12.1 megapixel CMOS sensor in gelegd met beeldverwerking vindt plaats met de (eerder in de EOS 650D aangetroffen) DIGIC 5 processor. De camera beschikt over een 3 inch LCD display.

In tegenstelling tot de G1 van BenQ beschikt de G15 van Canon wel over beeldstabilisatie en meteen 4-stops. Daarnaast is de G15 ook in staat om foto’s in RAW te schieten. Ook het schieten van HDR is direct mogelijk vanuit de camera.

PowerShot SX50 HS

De SX50 HS bevat een ultra-groothoek lang met 50X zoom. Hij heeft 4.5 stops stabilisatie en een 12.1 megapixel CMOS snesor en DIGIC 5 beeldprocessor. Ook de HS kan Full HD filmen, maar beschikt daarnaast ook nog over een HDMI uitgang. Foto’s schieten in RAW is geen probleem en ook high-speed burst opnamen maken behoort tot de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.