Vodafone Eerlijk over Internetsnelheden

Vodafone zou vandaag zomaar eens een nieuw marketingoffensief van haar concurrenten kunnen ontlokken. Vodafone gaat namelijk van start met het promoten van praktische internetsnelheden tegenover de maximale snelheden die telco’s tot nu toe laten zien.

Deze beweging van de telco volgt op discussies op het blog van directeur consumentenmarkt Bart Hofker. Daar gaven klanten aan behoefte te hebben aan informatie over welke snelheden ze nou echt mogen verwachten wanneer ze mobiel internet gebruiken.

Maximale snelheid 1,8 Mbps 3,6 Mbps 7,2 Mbps 14,4 Mbps 28,8 Mbps
Praktische snelheid 0,5 – 1,5 1 – 2 1,5 – 3 2 – 4 2,5 – 5

Zoals verwacht, liggen die een heel stuk lager dan de maximale snelheden. Waar de maximale snelheden per pakket wisselen van 1.8 Mb/s tot 28.8 Mb/s, gaan de werkelijke snelheden van 0.5 Mb/s tot 5 Mb/s.

De range die Vodafone toont is geen vast gegeven. Het gaat om gebruik in auto’s en andere lastige plekken, dus dat lijkt best redelijk te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events