Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: WD Kondigt Haar Snelste My Book Externe HDD-systeem Ooit Aan

Thunderbolt is hard op weg om populair te worden en Western Digital springt daar handig op in. Hoewel Thunderbolt optimaal gebruik wordt met SSD schijven, weten ze bij WD ook wel dat dit nog een beetje duur is. De VelociRaptor HDD’s (komende week in de review) vormen echter een zeer goed alternatief. Geen wonder dat de snelste My Book van WD met twee van deze jongens is uitgerust.

De nieuwe, externe HDD heeft de naam My Book VelociRaptor Duo meegekregen en bevat, zoals de naam al doet vermoeden, twee snelle VelociRaptor HDD’s. Beide drives bieden 1TB aan opslagruimte en zijn met hun snelheid en de snelheid van het Thunderbolt systeem het beste alternatief op de SSD.

De My Book beschikt standaard over twee Thunderbolt poorten zodat je een daisy chain op kan zetten. Met andere woorden, je kan verschillende Thunderbolt apparaten aan elkaar doorlussen. Je krijgt er zelfs al een Thunderbolt kabeltje bij en dat is handig want deze zijn nog steeds belachelijk duur (-persoonlijke mening).

De nieuwe My Book moet een snelheid van 400MB/s kunnen behalen, maar WD specificeert niet of dit lees- of schrijfsnelheid is. De twee schijven kunnen in Raid 0 gebruikt worden om snel te presteren of in RAID 1 voor beveiliging. In dat geval vormen ze een kopie van elkaar en heb je 1TB aan opslagruimte in plaats van twee. Het voordeel is dat je dan altijd een back-up voor handen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.