Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Nieuwe Windows (Phone) 8 Apparaten van Samsung

Samsung heeft tijdens de IFA de oprichting van het nieuwe label ATIV gevierd. Onder dit nieuwe label komen alle Windows Phone 8 producten van de Koreanen. Natuurlijk konden ze het niet laten om meteen een uitgebreide serie apparaten aan het publiek te tonen.

Samsung ATIV Tab

De ATIV Tab is de eerste Windows RT tablet van Samsung. De nieuwe tablet beschikt over een 10.1 inch display en weegt 570 gram. De tablet is 8.9mm dik. De ATIV tablet is standaard voorzien van Microsoft Office Home & Student 2013. De ATIV Tablet is ook voorzien van een 8,200mAh accu zodat je even door kan werken.

Samsung ATIV Smart PC (Pro)

De ATIV Smart PC en de ATIV Smart PC Pro zijn stiekem gewoon tablets. Net als bij de ASUS Transformer tablets krijg je er een toetsenbord bij waarmee je de tablets in netbooks kan veranderen. De touchscreens van deze Smart PC’s zijn voorzien van ondersteuning voor de Samsung S Pen zodat je tekeningen en handgeschreven notities kan maken. De Smart PC Pro is bovendien voorzien van het beste display van de twee. Het gaat om een SuperBright Full HD LCD scherm van 11.6 inch. De Smart PC’s zijn ook voorzien van USB (3.0 voor de Pro), mHDMI, MiniSD (weer eens wat anders dan MicroSD) en twee USB 2.0 poorten op het keyboard. De Smart PC Pro gaat met 8 uur, 5,5 uur minder lang mee dan de gewone Smart PC. Dat heeft onder anderen met de rekenkracht van de pro temaken.

Samsung ATIV S Smartphone

De ATIV S is de eerste Windows Phone 8 smartphone van Samsung. Hij beschikt over een 4.8 inch 720×1280 display. Dat is goed voor 306 pixels per inch. Een ongekend scherp beeld voor een Windows Phone toestel.

Onder de motorkap vinden we een dual-core 1.5Ghz CPU met 1GB RAM en een Adreno 225 GPU. Afhankelijk van de versie ontvang je 16GB of 32GB aan opslagruimte. Foto’s maken die je met de 8 megapixel camera die ook in staat is om full-HD te filmen.

Beschikbaarheid

De ATIV Tab ligt in het vierde kwartaal in de schappen en zal €699 gaan kosten. De ATIV Smart PC’s liggen eind oktober in de schappen. De standaard editie gaat €849 kosten terwijl je voor de Pro €1299 op tafel moet leggen. De ATIV S smartphone ligt ook in het vierde kwartaal in de schappen. Deze gaat €549 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.